Ресторант на годината

"Космос" стана "Ресторант на годината" за 2021

Бакхус, снимки Цветелина Белутова 01 октомври 2021, 12:00
Авторски изрисувани награди от студио "Matzalo" Наградата "Ресторант на читателите" връчи изпълнителният директор на METRO за България Никола Готрон Победителите в аукциона на JTI изтегли управителят на компанията Владислав Михов Танцът на PRJCT 360 завърши програмата Големите победители

Списание "Бакхус" раздаде наградите в конкурса "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino", който тази година отбелязва 20-ия си юбилей. Те бяха връчени на церемония на 30 септември с 5-степенно меню, приготвено и изпълнено от някои от най-добрите шеф готвачи на България и техните помощници от кулинарна академия HRC.



Авторски изрисувани награди от студио "Matzalo"

Тази година категориите са 6: 5, оценявани от жури, и "Ресторант на читателите", който беше избран след публично гласуване.

Ето кои са победителите след церемонията по категории:

Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino
- Космос -
Номинирани:
ANDRe
Hamachi-ni
Niko'las 0/360
Soul Kitchen

Голямата награда "Ресторант на годината" спечели "Космос"
Големият победител с ваучер от Acqua Panna & S.Pellegrino
Статуетката-чиния за наградата "Ресторант на годината"

Авторски почерк
- Hamachi-ni -
ANDRe
Chef's
Soul Kitchen
Ресторант Hamachi-ni спечели в категория "Авторски почерк" и специален подарък от Veuve Clicqot
Винена листа и напитки
- Космос -
Ahora
Aubergine
La Capannina
Niko'las 0/360
Ресторант "Космос" спечели в категория "Винена листа и напитки"
Вкусно място
- Ahora -
L'Etranger
Manzo
Pavillion 37
Ресторант Ahora спечели наградата в категория "Вкусно място", наградата връчи Йоана Милева от HRC Academy
Дебют
- 10 Dieci Boutique Restaurant -
MORE beach restaurant
Pure & Sense
The Revolutionary Diner & Bar
Шеф Андре Токев, носител на голямата награда "Ресторант на годината" за 2020 г., изтегли печелившия в категория "Дебют" - Dieci Boutique Restaurant, които не успяха да присъстват на церемонията
Ресторант на читателите
- Паваж -
Наградата "Ресторант на публиката" спечели "Паваж"

Гостите бяха приветствани с автомобили на Porsche
Напитки за "добре дошли" от Hennessy
Напитки за "добре дошли"
Напитки за "добре дошли" от Veuve Clicqot
Напитки за "добре дошли" ot Gordon's Gin & Tanqueray Gin

Наградите и менюто
Статуетките този път бяха под формата на ръчно изрисувани керамични чинии, всяка със собствена концепция спрямо съответната категория, дело на студио Matzalo. Залата беше декорирана в темата на събитието - Балканският дух. Менюто представляваше своеобразна разходка из Балканския полуостров, като всяко от 5-те ястия беше авторски разработено от поканените шеф готвачи.

Веселин Дойков, Metro Academy
Ягодово гаспачо с чипс от бекон и розов домат
Шеф Веселин Дойков представя ястието си

Мария Жекова, победител в Masterchef 2021
Смилянски боб с пъстърва, шафран, латинков сос тартар и пчелен прашец
Победителката в MasterChef 2021 Мария Жекова представя ястието си

Любен Койчев, HRC Culinary Academy
Хърватски брудет: Бавно готвени скариди, змиорка и миди в доматен бульон, рагу от фенел, сотирани жабешки бутчета и хрупкава полента
Шеф Любен Койчев представя ястието си

Владимир Тодоров
Качамак по ковачевски със свинско и зрял овчи кашкавал
Шеф Владимир Тодоров представя ястието си

Владислав Пенов и Деница Дойнова, Космос
Златна ябълка: мус с мурсалски чай, карамелизирани солени ябълки с коняк, коджи орехи
Програмата
Церемонията и 5-степенното меню бяха придружени от музикални изпълнения в етно и джаз стил на Нина Николина Етно проект, а специално подготвения за събитието танц на PRCJT360 представляваше кулминация на празничната вечер. Трима късметлии бяха изтеглени в томболата на JTI - майсторски направени захарница, поднос за сирена и фруктиера.


Музиката бе дело на Нина Николина Етно Проект
От сцената Нина Николина покани публиката на хоро
... и сама се включи в него
JTI предоставиха на аукцион 3 ценни предмета на кулинарна тема

Veuve Clicquot предоставиха специална брандирана бутилка на победителя в категория "Авторски почерк", а Acqua Panna връчиха ваучер на големия победител на вечерта в категория "Ресторант на годината".

Победителите заедно на сцената

Екипът на Бакхус благодари на партньорите и съмишлениците за провеждането на успешното юбилейно издание на конкурса:
Acqua Panna & S.Pellegrino
Hennessy
Veuve Clicquot
The Singleton
Tanqueray Gin
Gordon's Gin
METRO Bulgaria
JTI
Porsche
Red Devil Catering
HRC Culinary Academy
Sofia Tech Park
Elly's Supreme Taste
Liquid Entertainment
Мацало
Зографов и син

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK