Големите творци и храната: Петко Р. Славейков България може да се похвали с една от първите готварски книги в Европа, написана от него и издадена в Цариград през 1870 г.. Владислав Христов
ОТ БРОЯ: Не е срамно да си чистач Интервю с Даниел Бачорски за значението на чистотата в истински добрите ресторанти София Павлова
Чревоугодно ми е Ния: махмур...лек Трикове за посрещане на следващата сутрин, изпитани на личен гръб и глава Ния Петрова
ОТ БРОЯ: Мигранти с таланти представят корейска седмица Окхий Юн и кулинарните обичаи на Източна Азия Текст: Бистра Иванова, снимки: Стефан Сучев
ОТ БРОЯ: Силивряк е тук Хранилището за мечти, както Мария Жекова нарича своя кулинарен проект в Родопите, посреща първи гости тази пролет Андреа Пунчева
Големите творци и храната: Алеко Константинов Без типажи като бай Ганьо родната класика нямаше да бъде толкова живописна и натурална Владислав Христов
Himkok в София: когато №43 в света ти прави коктейли Миксолозите Аманда и Пиерсандро от норвежкия бар, част от списъка World's 50 Best, "превзеха" 5L за една специална вечер Андреа Пунчева
Големите творци и храната: О. Хенри Майсторът на социалната сатира ни разкрива какви са били хранителните навици на американците в началото на XX век Владислав Христов
Големите творци и храната: Марк Твен Kласикът на американската литература ни повежда на околосветски пикник изпълнен с много обрати и кулинарни открития Владислав Христов