Гурме

The Revolutionary Dining Room and Bar: съвременните революционери и храната, приготвена с любов

Съдържание от Hyatt Regency Sofia 21 март 2024, 14:03

Италианската кухня, подобно на истинските революционери, се ръководи от хора с пламенни чувства на любов и страст.

Храната е важна част от италианската национална идентичност, тъй като тя е тази, която сплотява хората. Така е и в изискания ресторант на на хотел Hyatt Regency Sofia - The Revolutionary Dining Room and Bar, където на храната се гледа с уважение и възхищение.

Планирате обяд с колеги, романтична вечеря на свещи или уикенд бягство от ежедневието с приятели? Шеф-готвачите на The Revolutionary знаят как да направят така, че не просто да останете очаровани, а да искате да се връщате отново и отново. Завладяващата атмосфера и вниманието към всеки детайл завършват цялостното гастрономическо приключение. Тук храната не само се консумира, тя е повод за празник. Най-важните разговори се водят около маса и чиния с паста.

С авторски интерпретации на кулинарни класики шеф Цветомир Божилов преобразява модерната италианска кухня, като добавя нотка от себе си и това, което е най-близо до него - българското. Млад и талантлив, той знае, че за създаването на кулинарни изкушения са необходими както любов, така и страст. Подражавайки на своя любим революционер, шеф Божилов служи неуморно на една възвишена идея, а именно да създава изкуство в кухнята. Знае, че не на последно място остават свежите съставки, подбрани отново с любов и възхищение. Любимото му ястие от сезонното меню е паста "Карбонара", поднесена с хрупкава панчета и черен трюфел - толкова зашеметяващa визуално, колкото и вкусна. Цветомир Божилов споделя обаче, че още по-любима му е подготовката на обедното меню, защото всяка седмица му се удава възможност да развихри въображението си и да създаде нещо ново и различно, с което да зарадва гостите на The Revolutionary.

Вълнуващите десерти от менюто са дело на главния сладкар Велизар Малинов. Безспорно е, че сладкишите са източник на наслада, но да си сладкар не е просто професия, да си сладкар е изкуство. Голямата страст на шеф Малинов са именно малините, като не спира да смайва с оригинални комбинации с тях. Да бъдеш революционен сладкар означава да знаеш, че изненадата, която нестандартното носи със себе си, по нищо не отстъпва на насладата за небцето.

Водено от любов и страст, сърцето на The Revolutionary Dining Room and Bar - екипът от съвременни революционери в кухнята - не спира да тупти и да се грижи за създаването на шедьоври, като отдава почит на емблематичните личности на ХХ век, които погледнаха на света по различен начин и го промениха към по-добро. Тези, които със смелостта и упоритостта си оставиха свой собствен отпечатък и по свой собствен начин.

The Revolutionary Dining Room and Bar
Адрес: пл. "Васил Левски", хотел Hyatt Regency Sofia
Работно време:
Обяд: 12:00 - 16:00
*Специално обедно меню всеки делничен ден. Всяка седмица нови предложения.
Вечеря: 18:00 - 23:00
*В събота и неделя обяд се сервира от 12:30 до 16:00 ч.
T: +359 88 6626 999
E: [email protected]
Facebook /The Revolutionary Dining Room & Bar
Instagram /therevolutionarydiningroom

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK