Новини

HRC Culinary Academy с пореден и непоследен успех

Бакхус 28 септември 2021, 11:26

Кулинарна академия HRC, чиито помощник-готвачи винаги застават рамо до рамо с шеф готвачите на Ресторант на годината, отбелязва ново постижение, като поредното доказателство за силното й присъствие на съвременна образователна организация.

20 от студентите на академията завършиха 3-месечен стаж в някои от заведенията в Европа на най-високо ниво и се завръщат обратно в България, за да продължат своето развитие, а с него - и това на кулинарията у нас.

Обучението е плод на съвместния труд на Еразъм+ и HRC Culinary Academy и е особен успех, че 20-те студенти са провели успешно обучението си в чужбина въпреки пандемичната обстановка: 13 студенти са се обучавали в Нидерландия, а 7 - във Великобритания. Това е първо участие на HRC с проектно предложение по Еразъм+ с идеята за "Дългосрочна професионална мобилност за модерно кулинарно изкуство".

Нидерландия
Участниците в нидерландската група провеждат професионалния си стаж в едни от най-популярните ресторанти в страната, сред които Villa Ruimzicht, Hotel Nobel Ameland, Hotel Okura, Hotel Andaz, Hotel Hyatt Regency Amsterdam, Hotel Beaumont Harry's, Chateau St. Gerlach, Chateau Neercane, GH Huis Ter Duin. Активното участие в реална бизнес международна среда и работата по различни задачи с шеф готвачи от световен ранг помага на обучаващите се да развиват специфични кулинарни умения, които да прилагат на практика извън тренировъчната кухня.

Великобритания
Освен стажуването в редица полулярни ресторанти групата от Великобритания участва и в едноседмичен сладкарски семинар, воден от шеф сладкар Иван Александров, който развива собствен бранд в Лондон и е българинът, поканен през 2018 г. да направи втората по важност торта за сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл - тортата за журналистите от цял свят, акредитирани да отразят кралското събитие.

След завършването на професионалната мобилност по проекта всички участници успешно се реализират в своя бранш, заемайки постоянни позиции в ресторанти в страната.

След референция, дадена от Академията за успели и отлично подготвени кадри, двама от участниците по проекта ще бъдат помощник-готвачи на предстоящия Ресторант на годината 2021. Освен да награждава най-добрите ресторанти в страната, събитието ни винаги е имало за цел и да дава поле за изява на млади бъдещи шеф готвачи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK