Уникална по рода си вечеря с 5 JRE шеф-готвачи предстои в София
На 7 ноември в ресторант Talents творят 6 забележителни шеф-готвачи с 6 различни философии, обединени от HRC Culinary Academy
HRC Culinary Academy с пореден и непоследен успех
Кулинарна академия HRC, чиито помощник-готвачи винаги застават рамо до рамо с шеф готвачите на Ресторант на годината, отбелязва ново постижение, като поредното доказателство за силното й присъствие на съвременна образователна организация.
20 от студентите на академията завършиха 3-месечен стаж в някои от заведенията в Европа на най-високо ниво и се завръщат обратно в България, за да продължат своето развитие, а с него - и това на кулинарията у нас.
Обучението е плод на съвместния труд на Еразъм+ и HRC Culinary Academy и е особен успех, че 20-те студенти са провели успешно обучението си в чужбина въпреки пандемичната обстановка: 13 студенти са се обучавали в Нидерландия, а 7 - във Великобритания. Това е първо участие на HRC с проектно предложение по Еразъм+ с идеята за "Дългосрочна професионална мобилност за модерно кулинарно изкуство".
Нидерландия
Участниците в нидерландската група провеждат професионалния си стаж в едни от най-популярните ресторанти в страната, сред които Villa Ruimzicht, Hotel Nobel Ameland, Hotel Okura, Hotel Andaz, Hotel Hyatt Regency Amsterdam, Hotel Beaumont Harry's, Chateau St. Gerlach, Chateau Neercane, GH Huis Ter Duin. Активното участие в реална бизнес международна среда и работата по различни задачи с шеф готвачи от световен ранг помага на обучаващите се да развиват специфични кулинарни умения, които да прилагат на практика извън тренировъчната кухня.
Великобритания
Освен стажуването в редица полулярни ресторанти групата от Великобритания участва и в едноседмичен сладкарски семинар, воден от шеф сладкар Иван Александров, който развива собствен бранд в Лондон и е българинът, поканен през 2018 г. да направи втората по важност торта за сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл - тортата за журналистите от цял свят, акредитирани да отразят кралското събитие.
След завършването на професионалната мобилност по проекта всички участници успешно се реализират в своя бранш, заемайки постоянни позиции в ресторанти в страната.

След референция, дадена от Академията за успели и отлично подготвени кадри, двама от участниците по проекта ще бъдат помощник-готвачи на предстоящия Ресторант на годината 2021. Освен да награждава най-добрите ресторанти в страната, събитието ни винаги е имало за цел и да дава поле за изява на млади бъдещи шеф готвачи.
Уникална по рода си вечеря с 5 JRE шеф-готвачи предстои в София
На 7 ноември в ресторант Talents творят 6 забележителни шеф-готвачи с 6 различни философии, обединени от HRC Culinary Academy
До Чикаго без назад
Кулинарна академия HRC изпраща своя стажантка в един от най-впечатляващите ресторанти в света – Alinea, Чикаго
Шеф Виктория Балтутите е сред лекторите на Бакхус GourmEAT the future
Първият шеф-инструктор в България, сертифициран от WACS да преподава кулинарни устойчиви практики
Една от тайните зад "Ресторант на годината"
Курсистите от HRC Culinary Academy рамо до рамо с шеф-готвачите на най-престижните награди на българската ХоРеКа сцена
Българин отново на световната олимпиада за млади готвачи
На Young Chef Olympiad 2023 в Индия ще участва ученик на кулинарната академия HRC
Ловци на истории: Храната, която създава спомени
InGlobo ви кани на гурме вечеря под звездите с вдъхновяващи разкази и срещи
Шеф със зелена Michelin звезда идва в София за специална вечеря
Кувертите са по едва 69 лв., гост-готвач в ресторант "Таланти" на 13 април е нидерландец Бьорн Масоп
Български крем карамел като за световно
Според младия шеф-готвач Ирина Бъчварова има ресторанти в България, които са по-добри от такива със звезди Michelin
Ресторант на годината 2022: уважение към бранша и 2 нови категории
Церемонията по награждаването ще се проведе на 23 март 2023 г.
"Космос" стана "Ресторант на годината" за 2021
Всичко, което искате да знаете за церемонията и наградите "Ресторант на годината 2021 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
ОТ БРОЯ: Градът е гладен и заведение дебне отвсякъде
Не само чашата, но и чинията следва винаги да е наполовина пълна. Разговор със 7 заведения по повод COVID мерките и бъдещето на сектора.
Ресторант на годината 2021 Бакхус, AcquaPanna & S.Pellegrino
Talents by HRC Academy
Д-р Джон Дъннинг с лекция за сомелиерството в HRC Culinary Academy
Яли, пили и се веселили III
С какво ще запомнят гала-вечерята на "Бакхус" някои от главните участници в нея
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.