"Работете заедно!": двама JRE готвачи със съвети към България
Шефовете Карс ван Велхем от De Saffraan и Марко Карелсе от Villa La Ruche в интервю специално за "Бакхус"
"Космос" стана "Ресторант на годината" за 2021
Авторски изрисувани награди от студио "Matzalo"
Наградата "Ресторант на читателите" връчи изпълнителният директор на METRO за България Никола Готрон
Победителите в аукциона на JTI изтегли управителят на компанията Владислав Михов
Танцът на PRJCT 360 завърши програмата
Големите победители
Списание "Бакхус" раздаде наградите в конкурса "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino", който тази година отбелязва 20-ия си юбилей. Те бяха връчени на церемония на 30 септември с 5-степенно меню, приготвено и изпълнено от някои от най-добрите шеф готвачи на България и техните помощници от кулинарна академия HRC.


Авторски изрисувани награди от студио "Matzalo"
Тази година категориите са 6: 5, оценявани от жури, и "Ресторант на читателите", който беше избран след публично гласуване.
Ето кои са победителите след церемонията по категории:
| Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino - Космос - |
ANDRe
Hamachi-ni
Niko'las 0/360
Soul Kitchen
Голямата награда "Ресторант на годината" спечели "Космос"
Големият победител с ваучер от Acqua Panna & S.Pellegrino
Статуетката-чиния за наградата "Ресторант на годината"
| Авторски почерк - Hamachi-ni - |
Chef's
Soul Kitchen
Ресторант Hamachi-ni спечели в категория "Авторски почерк" и специален подарък от Veuve Clicqot
| Винена листа и напитки - Космос - |
Aubergine
La Capannina
Niko'las 0/360
Ресторант "Космос" спечели в категория "Винена листа и напитки" | Вкусно място - Ahora - |
Manzo
Pavillion 37
Ресторант Ahora спечели наградата в категория "Вкусно място", наградата връчи Йоана Милева от HRC Academy | Дебют - 10 Dieci Boutique Restaurant - |
Pure & Sense
The Revolutionary Diner & Bar
Шеф Андре Токев, носител на голямата награда "Ресторант на годината" за 2020 г., изтегли печелившия в категория "Дебют" - Dieci Boutique Restaurant, които не успяха да присъстват на церемонията | Ресторант на читателите - Паваж - |
Наградата "Ресторант на публиката" спечели "Паваж"
Гостите бяха приветствани с автомобили на Porsche
Напитки за "добре дошли" от Hennessy
Напитки за "добре дошли"
Напитки за "добре дошли" от Veuve Clicqot
Напитки за "добре дошли" ot Gordon's Gin & Tanqueray Gin
Наградите и менюто
Статуетките този път бяха под формата на ръчно изрисувани керамични чинии, всяка със собствена концепция спрямо съответната категория, дело на студио Matzalo. Залата беше декорирана в темата на събитието - Балканският дух. Менюто представляваше своеобразна разходка из Балканския полуостров, като всяко от 5-те ястия беше авторски разработено от поканените шеф готвачи.
Веселин Дойков, Metro Academy
Ягодово гаспачо с чипс от бекон и розов домат
Шеф Веселин Дойков представя ястието си
Мария Жекова, победител в Masterchef 2021
Смилянски боб с пъстърва, шафран, латинков сос тартар и пчелен прашец
Победителката в MasterChef 2021 Мария Жекова представя ястието си
Любен Койчев, HRC Culinary Academy
Хърватски брудет: Бавно готвени скариди, змиорка и миди в доматен бульон, рагу от фенел, сотирани жабешки бутчета и хрупкава полента
Шеф Любен Койчев представя ястието си

Владимир Тодоров
Качамак по ковачевски със свинско и зрял овчи кашкавал
Шеф Владимир Тодоров представя ястието си

Владислав Пенов и Деница Дойнова, Космос
Златна ябълка: мус с мурсалски чай, карамелизирани солени ябълки с коняк, коджи орехи
Програмата
Церемонията и 5-степенното меню бяха придружени от музикални изпълнения в етно и джаз стил на Нина Николина Етно проект, а специално подготвения за събитието танц на PRCJT360 представляваше кулминация на празничната вечер. Трима късметлии бяха изтеглени в томболата на JTI - майсторски направени захарница, поднос за сирена и фруктиера.

Музиката бе дело на Нина Николина Етно Проект
От сцената Нина Николина покани публиката на хоро
... и сама се включи в него
JTI предоставиха на аукцион 3 ценни предмета на кулинарна тема
Veuve Clicquot предоставиха специална брандирана бутилка на победителя в категория "Авторски почерк", а Acqua Panna връчиха ваучер на големия победител на вечерта в категория "Ресторант на годината".
Победителите заедно на сцената
Екипът на Бакхус благодари на партньорите и съмишлениците за провеждането на успешното юбилейно издание на конкурса:
Acqua Panna & S.Pellegrino
Hennessy
Veuve Clicquot
The Singleton
Tanqueray Gin
Gordon's Gin
METRO Bulgaria
JTI
Porsche
Red Devil Catering
HRC Culinary Academy
Sofia Tech Park
Elly's Supreme Taste
Liquid Entertainment
Мацало
Зографов и син
"Работете заедно!": двама JRE готвачи със съвети към България
Шефовете Карс ван Велхем от De Saffraan и Марко Карелсе от Villa La Ruche в интервю специално за "Бакхус"
По-близо до "звездата": aEstivum, Космос и ONA влизат в JRE
Главните готвачи на 3 български ресторанта бяха приети в една от най-престижните организации в Европа
Испанско-българска история с продължение - отново в София
Тази кулинарна "книга" вече има три глави. Началото бе през 2019 г. на наградите на "Бакхус", във втората глава действието се разви във Валядолид, а третата се случва днес и утре, 25 и 26 май, в София
Номинациите: Ресторант на годината
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Номинациите: Авторски почерк
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март на специална церемония
Най-добрите винените листи в България говорят: Космос
Екипът поглежда как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус" през 2021 г.
Най-добрите винените листи в България говорят: Niko'las 0/360
Галина Виденова и Цветомир Николов разказват как се е променило менюто с напитките им, откакто ресторантът спечели награда от "Бакхус"
Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата
Интервюто е част от поредицата за ресторантите, номинирани в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Метин Алиев, Hamachi-ni: Устойчивата кухня е изобретателна
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Ивана Кръстева, Soul Kitchen: 70% от гостите не са вегани, просто им е вкусно
Интервюто е част от поредицата разговори с номинираните в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
Ритуална Вечеря на плажа на Камчия - вместо звезди Michelin... милиони по небето
Разговор с шеф Владислав Пенов, който споделя какви вкусове ни очакват вечерта на 30 юни
Ловци на истории: Храната, която създава спомени
InGlobo ви кани на гурме вечеря под звездите с вдъхновяващи разкази и срещи
"Десерт": какво ново в "Ресторант на годината"
Следващото издание на най-престижните за сферата си у нас призове откроява повече заслуги в света на кулинарията
Haute кухнята: 6 звезди Michelin в Банско
По следите на уникално (без да преувеличаваме) за България събитие
Дебютни времена
Кои заведения са подходящи за номинация като новоизгряваща звезда в "Ресторант на годината" и какво казват предшествениците им
Български крем карамел като за световно
Според младия шеф-готвач Ирина Бъчварова има ресторанти в България, които са по-добри от такива със звезди Michelin
Ресторант на годината 2022: уважение към бранша и 2 нови категории
Церемонията по награждаването ще се проведе на 23 март 2023 г.
ОТ БРОЯ: Рецепта за салтимбока с пъстърва и шафран от Dieci
Празнично ястие, дело на шеф Джанфранко Киарини, чийто ресторант Dieci в с. Девино спечели "Дебют" за 2021 г. от наградите на "Бакхус"
ОТ БРОЯ: Рецепта за синдермьо с манатарки от "Космос"
Празнично родопско ястие, дело на шеф Владислав Пенов и заведението, спечелило голямата награда на "Бакхус" - "Ресторант на годината" за 2021 г.
Най-добрият ресторант отново е датският Noma
Копенхаген е отличникът в The World's 50 Best Restaurants,
HRC Culinary Academy с пореден и непоследен успех
Млади таланти от родния кулинарен свят покоряват международни хоризонти с програмата Еразъм+
Шеф Деница Дойнова: лесна рецепта за шоколадов десерт
Един от шеф готвачите за гала вечерята "Ресторант на годината 2021, Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino" с идея за вкусен десерт
Номинациите, категориите, журито
Какво не знаете за "Ресторант на годината 2021 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino"
Шеф Веселин Дойков: бърза и лесна рецепта с български розов домат
Един от шеф готвачите за гала вечерята "Ресторант на годината 2021, Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino" с идея за вкусен сандвич
Ресторант на годината 2021 Бакхус, AcquaPanna & S.Pellegrino
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.