Най-добрият ресторант отново е датският Noma
Копенхаген е отличникът в The World's 50 Best Restaurants,
Ресторант на годината 2021 Бакхус, AcquaPanna & S.Pellegrino
"Ресторант на годината Бакхус Аcqua Panna & S.Pellegrino" става на 20 години! От 2001 г. насам отличаваме забележителните кулинарни постижения в България и търсим положителните практики, които придават на храната емоция и издигат вечерята в преживяване, достойно за празник.
Статуетките ще бъдат раздадени на гала вечеря с тематична шоу програма, чието вдъхновение е духът на Балканите. Победителя в една от 6-те категории избирате вие: гласувайте за "Ресторант на читателите" ТУК (само през десктоп версия).
По време на гала вечеря на 30 септември (четвъртък) ще раздадем наградите в 6 категории:
Дебют
Вкусно място
Авторски почерк
Винена листа и напитки
Ресторант на читателите (очаквайте линк за гласуване скоро)
Ресторант на годината
Церемонията ще включва 5-степенно меню, посветено изцяло на модерните интерпретации на кухнята на Балканите - от бреговете на Хърватия до планинските склонове на Родопите.
Гостуващи готвачи са:
☛ шеф Веселин Дойков, МЕТРО Академия, с творчески кулинарен диалог между испанска класика и български розов домат
☛ шеф Мария Жекова, победител в Master Chef 2021, с аромати и храни, родени по склоновете на Родопите
☛ шеф Любен Койчев, HRC Culinary Academy и ресторант Talents, който кани Хърватия и пренася Адриатическо море в София
☛ шеф Владимир Тодоров, носител на титлата "Най-добър млад готвач", с месна интерпретация на качамак
☛ шефове Владислав Пенов и Деница Дойнова, ресторант Космос, със златен десерт, навяващ на есен и карамел
Специално изпълнение ще направят Нина Николина Етно Проект и танцьорите от PRJCT360.
Вземете своя куверт още днес, тъй като местата са силно ограничени: https://www.capital.bg/restaurant-2021
На събитието ще се предлагат алкохол и цигари, поради което присъствието на непълнолетни лица не се допуска.
Събитието се реализира с помощта на АcquaPanna & S.Pellegrino, METRO Cash & Carry Bulgaria, JTI, Porsche, HRC Culinary Academy, Red Devil Catering, Matzalo
Най-добрият ресторант отново е датският Noma
Копенхаген е отличникът в The World's 50 Best Restaurants,
"Космос" стана "Ресторант на годината" за 2021
Всичко, което искате да знаете за церемонията и наградите "Ресторант на годината 2021 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
HRC Culinary Academy с пореден и непоследен успех
Млади таланти от родния кулинарен свят покоряват международни хоризонти с програмата Еразъм+
Номинациите, категориите, журито
Какво не знаете за "Ресторант на годината 2021 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino"
Дабис Муньос, №1 на The Best Chеf Awards за 2021
Кои са най-добрите шеф-готвачи в света на 2021 г. и защо - наградите бяха раздадени на гала церемония в Амстердам
Шеф Веселин Дойков: бърза и лесна рецепта с български розов домат
Един от шеф готвачите за гала вечерята "Ресторант на годината 2021, Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino" с идея за вкусен сандвич
Гласувайте за любимия си ресторант до 25 септември
Подкрепете своя фаворит в годишните награди "Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino" и спечелете кошница с подаръци
ОТ БРОЯ: Градът е гладен и заведение дебне отвсякъде
Не само чашата, но и чинията следва винаги да е наполовина пълна. Разговор със 7 заведения по повод COVID мерките и бъдещето на сектора.
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.