Ресторант на годината 2021 Бакхус, AcquaPanna & S.Pellegrino
"Ресторант на годината Бакхус Аcqua Panna & S.Pellegrino" става на 20 години! От 2001 г. насам отличаваме забележителните кулинарни постижения в България и търсим положителните практики, които придават на храната емоция и издигат вечерята в преживяване, достойно за празник.
Статуетките ще бъдат раздадени на гала вечеря с тематична шоу програма, чието вдъхновение е духът на Балканите. Победителя в една от 6-те категории избирате вие: гласувайте за "Ресторант на читателите" ТУК (само през десктоп версия).
По време на гала вечеря на 30 септември (четвъртък) ще раздадем наградите в 6 категории:
Дебют
Вкусно място
Авторски почерк
Винена листа и напитки
Ресторант на читателите (очаквайте линк за гласуване скоро)
Ресторант на годината
Церемонията ще включва 5-степенно меню, посветено изцяло на модерните интерпретации на кухнята на Балканите - от бреговете на Хърватия до планинските склонове на Родопите.
Гостуващи готвачи са:
☛ шеф Веселин Дойков, МЕТРО Академия, с творчески кулинарен диалог между испанска класика и български розов домат
☛ шеф Мария Жекова, победител в Master Chef 2021, с аромати и храни, родени по склоновете на Родопите
☛ шеф Любен Койчев, HRC Culinary Academy и ресторант Talents, който кани Хърватия и пренася Адриатическо море в София
☛ шеф Владимир Тодоров, носител на титлата "Най-добър млад готвач", с месна интерпретация на качамак
☛ шефове Владислав Пенов и Деница Дойнова, ресторант Космос, със златен десерт, навяващ на есен и карамел
Специално изпълнение ще направят Нина Николина Етно Проект и танцьорите от PRJCT360.
Вземете своя куверт още днес, тъй като местата са силно ограничени: https://www.capital.bg/restaurant-2021
На събитието ще се предлагат алкохол и цигари, поради което присъствието на непълнолетни лица не се допуска.
Събитието се реализира с помощта на АcquaPanna & S.Pellegrino, METRO Cash & Carry Bulgaria, JTI, Porsche, HRC Culinary Academy, Red Devil Catering, Matzalo