![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4443465.jpg)
Номинациите: Авторски почерк
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4442030.jpg)
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март на специална церемония. Вече се знаят и номинираните заведения в 8 категории, като отличените в 6 от категориите са обявявани поетапно в седмицата 23-29 януари.
В тези шест категории гласува жури, при това не едно, а три със специализиран профил. Основното жури оценява местата, които се борят за "Ресторант на годината", "Авторски почерк", "Вкусно място", "Дебют".
Претендентите за "Вино и напитки", както и "Десерт" са посещавани от две отделни други журита.
Победителя в последните 2 категории избира публиката.
Първата е "Ресторант на читателите", за който може да гласувате ТУК до 12 февруари, а един от гласувалите, избран на случаен принцип, ще получи подаръчна кошница, любезно предоставена от Avendi: бутилка шампанско Veuve Clicquot, бутилка вино, 1 х Acqua Panna, 1 х S.Pellegrino и три вида миксери S.Pellegrino с вкус нар и портокал, портокал, червен портокал.
От 13 февруари пък ще започнe гласуването за втората категория, чийто победител избира публиката: "Ресторант на път", там две подаръчни кошници ще очакват своя собственик, изтеглен на случаен принцип.
Кого отличава "Авторски почерк" |
Категорията "Авторски почерк" търси ресторантите, които са открили своята ниша и се развиват особено успешно в нея. Стилът на заведението може да е всякакъв - от високите нива на френската кухня до модерна интерпретация на български и балкански вкусове, до качествена италианска или ароматна азиатска.
Полето за изява е огромно, но основни отличителни белези на заведенията по-долу са фокусът върху една, конкретна стилистика (и избягване на менюта тип "Библия", в които се предлага всичко от пица до суши), както и вниманието към обслужването. Заведения със силно изявен характер, но слабо обслужване, не се вписват в идеята на категорията - а и на всички останали в наградите "Ресторант на годината", разбира се. Журито отчита като положителен фактор местата, в които кулинарната концепция се пренася и към атмосферата на заведението. Това са заведенията, където за госта се създава цялостно преживяване от момента на прекрачването на прага, през интериора, оформлението на менюто и в крайна сметка до най-важното - храната и напитките.
Номинираните ресторанти в категория "Авторски почерк" са:
ANDRe
Dieci
Esterhasi
Hamachi-ni
La Capannina
Soul Kitchen
Победителя в тази и всички останали категории ще бъде обявен на специалната церемония и придружаваща я галавечеря на 23 март във Военния клуб, от 18 ч. Следете всичко ново за церемонията ТУК.
Продажбата на билети започва на 30 януари.
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4443465.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4441744.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4400543.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4391042.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4391299.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4390405.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4373841.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4341017.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4320724.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4310568.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4259959.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4255626.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4655699.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4654126.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4649191.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646110.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646313.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/zx320y180_4646503.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4616750.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4613283.jpg)
![](https://www.bacchus.bg/shimg/z320_4612341.jpg)