Новини
Храна
На по чаша
Места
Хора
Контакти
Ресторант на годината
Последни истории
Мигранти с таланти представят: сирийска кухня с Мая Зухди
Бистра Иванова, снимки: Габриела Илиева
От Анадолия до днешните трапези: Yeni Raki и историята на ракъ
Yeni Raki
Най-добрите барове в света за 2024: как се развиха нещата тази година
Ния Петрова
Риба - и то цаца!
Истории от таляни
Анна Лазарова
Докато чакаме топ 50: Топ баровете от 51 до 100 за 2024 година
Ния Петрова
Мигранти с таланти представят: грузинска седмица
Две грузински рецепти, които може да направите и в домашни условия
Искра Янкова, снимки: Soul Cinematic
Съвременните писатели и храната: Джон Ланчестър
Среща с един писател, за който храната не е само основна тема в творчеството, а начин на живот
Владислав Христов
JRE-България: от кулинарното наследство към света на иновациите
Владислав Пенов, Филип Захариев и Веселин Калев ще бъдат анонсирани пред международната общност на JRE като посланици на богатото кулинарно наследство на България
Бакхус
TEAsting: Жасминова пролет
Тестваме зелен и черен чай, овкусени с жасмин, към кой от двата ще натежат везните - предстои да разберем
Текст и снимки: Владислав Христов
Дами хранят: балканска рапсодия, поднесена от шеф Сабина Реповж
Запознайте се с четвъртия готвач на предстоящата церемония Ресторант на годината 2023 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino
София Павлова
Ексклузивно и отблизо с Краля на негронито
Мауро Махджуб, които е направил милиони чаши от легендарния коктейл, бе в София и даде интервю специално за "Бакхус"
Андреа Пунчева
Дами хранят: италианска афера, поднесена от шеф Вирджиния Каравита
Запознайте се с третия готвач на предстоящата церемония Ресторант на годината 2023 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino
София Павлова
Дами хранят: шеф Тереса Гутиерес и есенцията на Ла Манча
Запознайте се с втория готвач на предстоящата церемония Ресторант на годината 2023 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino
София Павлова
ОТ БРОЯ: На гроздобер в Сардиния
Една от петте сини зони на света, където тюркоазеното Средиземно море, лозя и чукари вървят ръка за ръка с дълголетието и хубавата трапеза
Яна Тенева
Мигранти с таланти представят: Индийска кухня с привкус на "Шафран"
Това, което отличава кухнята на Индия са подправките, изобилната употреба на зеленчуци и множеството готвени блюда
Текст: Искра Янкова, снимки: Стефан Сучев
Дами хранят: шеф Анет Таих и емблематичният френски финес
Запознайте се с първия готвач на предстоящата церемония Ресторант на годината 2023 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino
София Павлова
ОТ БРОЯ: Шампан - революция по френски
Свят на контрасти, неясноти и митове - друг като него няма
Благой Кузмански, Advanced Sommelier (CMS), DipWSET
Съвременните писатели и храната: Елизабет Гилбърт
В "Яж, моли се и обичай" сме поведени на пътешествие през Италия, Индия и Индонезия и удоволствието от добрата храна
Владислав Христов
ТEAsting: Канела – модерната класика
Вече повече от 500 години, канелата е една от най-разпознаваемите подправки
Текст и снимки: Владислав Христов
ОТ БРОЯ: Ропотамо for beginners
Една легенда се завърна тъкмо навреме за шестото издание на Бакхус Fish Fest, затова разговаряме съссъздателите й - Георги Гавазов и Мария Жекова
Андреа Пунчева
ОТ БРОЯ: Като Гугенхайм, но за вино
Музеят на виното в Бордо е място за всички сетива
Ани Коджаиванова
JRE-България: Първата вечеря
На 30 януари двама шеф-готвачи застават рамо до рамо, за да покажат, че висшата кулинария трябва да свързва, а не да разделя
София Павлова
ОТ БРОЯ: Пийте като японците
Шочу: 500-годишният новодошъл
Кейси Ангелова
Неизвестните истории на известните ястия: бисквити с шоколадови парченца
Занаятчийски или фабрични, те са преживели цялата американска история на ХХ век, затова в САЩ са символ на национална идентичност
Текст и снимки: Елисавета Иванова
ОТ БРОЯ: В прашния стомах на един бърнър
Неочаквани гастрономически приключения в Невада по време на Burning Man
Амалия Аббас
ОТ БРОЯ: Достолепен, но достъпен
Бакхустници на по чаша вино с щъркели в Елзас
Текст и снимки: Кристина Маркова
ОТ БРОЯ: Мигранти с таланти представят персийска седмица
Махса Нураи разказва и показва кулинарното богатство на родината си
Текст: Бистра Иванова, снимки: Soul Cinematic
В Холивуд тостът е с Moët & Chandon
"Златен глобус" в едната ръка - шампанско - в другата
София Павлова
ОТ БРОЯ: Греяна ракия за стопляне на душата
Високи градуси през студената зима
Кейси Ангелова, снимки: Soul Cinematic
Дестинация Пловдив: между парти улиците и сребърните вилици
Отвън сцената на втория град бумти от живот, но има още доста път, докато стане истинска кулинарна забележителност
Огнян Георгиев, снимки: Димитър Марков
ОТ БРОЯ: 2 градски коктейла, вдъхновени от живота на село
Сгрейте се през зимата с тези претворени познати напитки
Рори Милър, снимки: Георги Тотев
Тримата хедонисти Милен, Милен и Илиан
От ценните случаи, в които приятелството води до вкусни резултати с награди от световна величина
Андреа Пунчева
Niko’las 0/360 отваря в Занзибар
Взелият наградата "Ресторант на годината" на "Бакхус" за 2023 г. покорява нови кулинарни хоризонти
Андреа Пунчева, снимки: Елена Димитрова