Новини

JRE-България: от кулинарното наследство към света на иновациите

Бакхус 29 февруари 2024, 16:23

JRE-Jeunes Restaurateurs е асоциация на млади ресторантьори и готвачи с една обща цел: да споделят своя талант и любов към храната със съмишленици. С широка мрежа от ресторанти, JRE има за цел да създаде нови критерии за кулинарните преживявания, като същевременно поддържа общност от истински ценители на добрия вкус.

Първата седмица на март 2024 се очертава истински празнична за кулинарната ни общност. Бакхус Ресторант на годината 2023 Acqua Panna & S.Pellegrino е след точно една седмица, а ден преди това - на 06.03. официално ще посрещнем тримата JRE шеф-готвачи на България - Владислав Пенов, Филип Захариев и Веселин Калев, които от 1 януари са част от международната асоциация.

Ключовото гастрономическо събитие ще се проведе в пространството на един от водещите партньори на JRE в Европа - HRC Culinary Academy. Присъстващите ще имат възможност да опитат изкушаващи комплименти, приготвени от шеф-готвачите на JRE-България, a специален гост на събитието ще бъде шеф Даниел Леман - президент на JRE-Jeunes Restaurateurs и собственик на ресторант Moosegg в Швейцария. Той ще бъде и сред гостите на нашата церемония на следващия ден.

Владислав Пенов, Филип Захариев и Веселин Калев ще бъдат анонсирани пред международната общност на JRE като посланици на богатото кулинарно наследство на България. "В JRE-Jeunes Restaurateurs винаги се стремим да създаваме незабравими кулинарни преживявания, които надхвърлят границите и обединяват културите чрез изкуството на храната. Присъствието на България в семейството на JRE обогатява изключително нашия кулинарен пейзаж", споделя Даниел Леман.

"Очакваме с нетърпение разгръщането на JRE-България, като ще продължим да насърчаваме кулинарните постижения и културния обмен в нашата глобална общност", допълва екипът на международната кулинарна асоциация.

По време на вечерта Mastercard, дългогодишен партньор както на JRE, така и на Бакхус, ще разкрие най-новата си инициатива в чест на развитието на прохождащи професионалисти в ХоРеКа бранша - стипендии за млади момичета.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK