За сутляша с любов от Marashlian
Какъв ще е десертът на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
"Десерт": какво ново в "Ресторант на годината"
В началото на 2022 г. излязохме с новина, че наградите "Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino" се разрастват и ще включват 3 нови категории, надграждащи 6-те, раздадени на последното издание.
Сладките изделия идват на фокус и категорията ще се казва "Десерт". Оценяващите ще следят за майсторски подход при съчетаването на вкусовете, както и при визията и поднасянето.
Отговорността и честта се пада на отделно жури, което ще оценява постиженията на сладкарници и други, специализиращи в десертите.
Ще бъдат вземани предвид само заведения с изцяло сладкарски фокус
и няма да бъдат оценявани самостоятелно десерти в менютата на ресторантите.
Отделното сладкарско жури ще е едно от общо трите, заети с конкурса. Другите две са основното, което следи за ресторантите в повечето останали категории и е създадено от 10 души, и сомелиерското, което връчва наградата за "Винена листа и напитки", оценявайки заведенията с високи стандарти при предлагане и сервиране на вино, бира и коктейли.
За първи път в над 20-годишната история на наградите десертите са отделени в собствена категория. Главният редактор и мениджър на "Бакхус" Андреа Пунчева разказва как се е родила идеята за нововъведението: "Както повечето хубави идеи, и тази беше плод на един спонтанен разговор. И то какъв: по време на церемонията по връчване на наградите през септември 2021 г. се запознах с човек, който ми обърна внимание на нуждата от истински експертни награди у нас, обвързани със сладкарската дейност. И макар и моментът да беше доста натоварен, а в главата си да бях настроена единствено за настоящите награди, думите му ми направиха силно впечатление. Още на следващия ден започнах да мисля как може да го сбъднем, защото е вярно, че такива отличия няма. Последваха срещи и обмен на един куп идеи, но съм доволна, че не губим време и че ще имаме тази нова категория още на следващото издание."
Награждаването е насрочено за 23.03.2023 г., четвъртък, като освен че датата се запомня лесно, тя цели да даде максимално много време на заведенията да се възстановят от непредвидимостта на пандемията и мерките, за да покажат най-доброто от себе си.
За сутляша с любов от Marashlian
Какъв ще е десертът на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Номинациите: Десерт
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Номинациите: Вино и напитки
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Номинациите: Авторски почерк
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март на специална церемония
Номинациите: Вкусно място
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Виктор Ангелов, CHEF'S: Никога не бих пренебрегнал шкембе чорбата
Интервюто е част от поредицата за ресторантите, номинирани в категория "Авторски почерк" в наградите "Ресторант на годината 2021"
"Просто ВКУСНО" – поредица от срещи с чудния свят на уиски Glenmorangie
След години търсене на най-фините нотки при дестилация и следване на максимата, че "животът трябва да е просто вкусен", Glenmorangie събира експертите с най-сръчните ръце и най-изтънченото небце – Алекс Иванчев и Алекс Петков, за да създадат най-неустоимите десертни коктейли и най-вкусните коктейлни десерти. Резултат от това сътрудничество е поредицата от видеа "Просто ВКУСНО", които ви запознават с богатата палитра на Glenmorangie.
Restaurant Week 2022: пролетният вкус на София, Пловдив, Варна
Фестивалът включва 29 ресторанта, с по две специални тристепенни менюта в продължение на 9 дни (7-15 май)
Дебютни времена
Кои заведения са подходящи за номинация като новоизгряваща звезда в "Ресторант на годината" и какво казват предшествениците им
Победителите говорят: ресторант в сегашно и бъдеще време
Откровена среща за старите уроци, новите тенденции, трудните гости с 5-те най-добри заведения на България
Ресторант на годината 2022: уважение към бранша и 2 нови категории
Церемонията по награждаването ще се проведе на 23 март 2023 г.
От главния редактор: "Бакхус" през 2022 г.
Няколко думи за предстоящите събития, броеве и насоки на първото гурме списание на България
ОТ БРОЯ: Рецепта за салтимбока с пъстърва и шафран от Dieci
Празнично ястие, дело на шеф Джанфранко Киарини, чийто ресторант Dieci в с. Девино спечели "Дебют" за 2021 г. от наградите на "Бакхус"
ОТ БРОЯ: Рецепта за трюфел торта от Ahora
Шеф Севда Димитрова, чийто ресторант получи награда за "Вкусно място" от "Бакхус", ни учи как приготвим празничен десерт
ОТ БРОЯ: Рецепта за синдермьо с манатарки от "Космос"
Празнично родопско ястие, дело на шеф Владислав Пенов и заведението, спечелило голямата награда на "Бакхус" - "Ресторант на годината" за 2021 г.
"Космос" стана "Ресторант на годината" за 2021
Всичко, което искате да знаете за церемонията и наградите "Ресторант на годината 2021 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Шеф Деница Дойнова: лесна рецепта за шоколадов десерт
Един от шеф готвачите за гала вечерята "Ресторант на годината 2021, Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino" с идея за вкусен десерт
Номинациите, категориите, журито
Какво не знаете за "Ресторант на годината 2021 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino"
✪ Renault 4: На колелата на добрия вкус
✪ Face to Face с добрия вкус
Сарми: рецептите, които си струва да направите тази зима
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe