Една от тайните зад "Ресторант на годината"
Курсистите от HRC Culinary Academy рамо до рамо с шеф-готвачите на най-престижните награди на българската ХоРеКа сцена
Номинациите: Десерт
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март на специална церемония. Вече се знаят и номинираните заведения в 8 категории, като отличените в 6 от категориите са обявявани поетапно в седмицата 23-29 януари.
В тези шест категории гласува жури, при това не едно, а три със специализиран профил. Основното жури оценява местата, които се борят за "Ресторант на годината", "Авторски почерк", "Вкусно място", "Дебют".
Претендентите за "Вино и напитки", както и "Десерт" са посещавани от две отделни други журита.
Победителя в последните 2 категории избира публиката.
Първата е "Ресторант на читателите", за който може да гласувате ТУК до 12 февруари, а един от гласувалите, избран на случаен принцип, ще получи подаръчна кошница, любезно предоставена от Avendi: бутилка шампанско Veuve Clicquot, бутилка вино, 1 х Acqua Panna, 1 х S.Pellegrino и три вида миксери S.Pellegrino с вкус нар и портокал, портокал, червен портокал.
От 13 февруари пък ще започнe гласуването за втората категория, чийто победител избира публиката: "Ресторант на път", там две подаръчни кошници ще очакват своя собственик, изтеглен на случаен принцип.
| Кого отличава "Десерт" |
Целта на новата категория "Десерт" е да даде гласност и да празнува развитието на онези места, разчитащи единствено на сладкарските си и умения, съответно активно развиващи този пазар у нас.
Под внимание са взети само заведения с изцяло сладкарски фокус и не са оценявани самостоятелно десерти в менютата на ресторантите. В ресторант десертът е много важен елемент от цялостното преживяване и като такъв той се взима предвид в традиционите категории за ресторантите.
Макар и да има отлични сладкарски магазини, от които човек да може да купи джелато или сладкиши за вкъщи, те не са фокус на наградите и не се оценяват - категорията все пак е част от наградите "Ресторант на годината", т.е. е задължително заведението да има места за сядане и компонент обслужване. Причината е, че това позволява да се оцени цялостното преживяване - от вида на масата до избора на удобни за конкретния вид сладкиш чинии или купички, до поднасянето, до вежливостта на персонала и т.н. Тъй нареченият хоспиталити елемент е задължителен за всички категории, оценявани от журито - т.е. колко гостоприемно посрещант се чувства посетителят. А това може да стане само с места за сядане.
Номинираните ресторанти в категория "Десерт" са:
Altruist
Niko
Orsetti
Quince's Pattiserie
Лале
Цукерня Савенко
Победителя в тази и всички останали категории ще бъде обявен на специалната церемония и придружаваща я галавечеря на 23 март във Военния клуб, от 18 ч. Следете всичко ново за церемонията ТУК.
Продажбата на билети започва на 30 януари.
Една от тайните зад "Ресторант на годината"
Курсистите от HRC Culinary Academy рамо до рамо с шеф-готвачите на най-престижните награди на българската ХоРеКа сцена
За сутляша с любов от Marashlian
Какъв ще е десертът на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Номинациите: Ресторант на годината
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Номинациите: Вино и напитки
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Номинациите: Авторски почерк
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март на специална церемония
Номинациите: Вкусно място
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Номинациите: Дебют
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
"Десерт": какво ново в "Ресторант на годината"
Следващото издание на най-престижните за сферата си у нас призове откроява повече заслуги в света на кулинарията
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От гроздето до божеството – виното като ритуал и храна като метаморфоза
Дим, море и балончета: фестивалът, който обединява вкусовете
Уикенд за гладни и жадни
Whisky Show Bulgaria 2025 отново събира изключителни и редки представители на уискито
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате