Зарибени по Черноморието: "Ропотамо" - една легенда се завръща
Как изглежда светлото бъдеще на познатата от близкото минало рибна салата в консерва, какво е ролята на шеф-готвача Мария Жекова и изобщо важна ли е за морската ни кухня тази (уж) проста консерва
#БакхусПосланик: Мария Жекова
нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.
Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".
Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.
| Мария Жекова | @mariajekova |
Как възприемаш идеята за посланичеството на добрия вкус?
Вярвам, че всяко можене и познание трябва да бъде споделяно, за да има от него смисъл.
Защо се съгласи да бъдеш наш посланик?
Защото вярвам в "Бакхус" като стойност и вярвам, че имам какво да допринеса за каузата на добрия вкус.
Ако трябва да избереш само едно, кое да бъде: храна или вино?
Със сигурност храна.
Кой или какво те накара за пръв път да се влюбиш в храната?
Моментът, в който си дадох сметка, че тя е голяма част от моето здраве и че е моя отговорност да се грижа то да получава най-добрата грижа.
Коя практика в родните ресторанти би искала да спреш да срещаш?
Липсата на смисъл и мисъл. Без извинение. В днешно време е лесно да направиш вкусна храна. Наистина. Но помислена и смислена - далеч не.
Mясто по света, където ходиш дори и само заради гастрономията?
На юг.
Какво те кара да се върнеш отново в заведение?
Обещанието за нещо различно следващия път. Динамиката. Аз съм човек, задвижван от любопитството.
Зарибени по Черноморието: "Ропотамо" - една легенда се завръща
Как изглежда светлото бъдеще на познатата от близкото минало рибна салата в консерва, какво е ролята на шеф-готвача Мария Жекова и изобщо важна ли е за морската ни кухня тази (уж) проста консерва
MasterChef – кулинария и характери, поднесени с нов вкус
Осмият сезон на риалити предаването идва с изцяло сменено жури
#БакхусПосланик: Петър Божинов
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Александър Цеков
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Стефан A. Щерев
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Андрей и Мария Андрееви
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Адриана Гюзелева
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
ОТ БРОЯ: На пазар през лятото: къде, какво, защо?
Обиколка из благата на три града в България и един на път за морето в Гърция
ОТ БРОЯ: Силивряк е тук
Хранилището за мечти, както Мария Жекова нарича своя кулинарен проект в Родопите, посреща първи гости тази пролет
ОТ БРОЯ: Пролетните пазари на София - къде, какво, защо?
Обиколка из сергиите на Красно село, Римската стена и Женския пазар
От редактора: Еднорози по села, хижи и под елхата
Празничният "Бакхус" излиза на 22.12. - отново в тандем с "Капитал"
"Отвъд отъпканите пътеки" идва на 22.12, търсете го заедно с Капитал из цялата страна
#БакхусПосланик: Кристина Маркова
Ние сме това, което ядем, пием и четем
#БакхусПосланик: Емилия Стоева
Ние сме това, което ядем, пием и четем
#БакхусПосланик: Деница Петков
Ние сме това, което ядем, пием и четем
#БакхусПосланик: Георги Тошев
Ние сме това, което ядем, пием и четем
#БакхусПосланик: Александър Таралежков
Нов проект, който обединява съмишленици на идеята, че ние сме това, което ядем, пием и четем
Най-сладкият начин да спасиш света
Mastercard® и Мария Жекова започват мисия да спасят изчезващата дива родопска пчела и кампания в подкрепа на над 35 малки пчелни ферми и стотици хиляди застрашени пчели от кошерите на istinskimed.bg
ОТ БРОЯ: Мария, която принадлежи на Балканите
Фотограф, победител в последния сезон на състезанието MasterChef и вдъхновител - запознаваме ви с Мария Жекова
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.