#БакхусПосланик: Цветелина Чорбаджийска
		
		Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
#БакхусПосланик: Петър Божинов
	
		Интервюто е част от поредицата разговори с новата порция #БакхусПосланици, която се състои от 10 души с влияние в социалните мрежи, чието съдържание отговаря на нашите ценности. Те допълват първоначалната група от десетима души, които обявихме през есента на 2022 г.
 Всички те са
нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.
Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".
Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.
| Петър Божинов | @official_cocktails_bojinkata | 
Роден е в Кюстендил, има минало във футбола, но се занимава с барманство по-професионално от 2015 г. Петър има редица награди от състезания както в България, така и в чужбина, като през 2022 г. спечели за втори път (първият е дебютът на самия конкурс у нас през 2019 г.) състезанието Bar Masters и надви конкуренцията на 50 свои колеги в надпревара, продължила с месеци. Харесва работата си и смята, че тя го е изградила като личност, дава му дисциплина, мотивация и повод за по-дръзки мечти.
Петре, как възприемаш идеята за посланичеството на добрия вкус?
 Да предизвикваш емоция чрез вкусове и аромати, да работиш в сътрудничество с шеф-готвачи и да създаваш мощни вкусове - за мен това е един вид изкуство.
Ако трябва да избереш само едно, кое да бъде: храна или напитки?
 Разбира се, тук ще избера напитка.
Кой или какво те накара за пръв път да се влюбиш в храната/напитките?
 Когато стартирах по-професионално в барманството, животът ме сблъска с един човек, който ми предаде цялата си страст към това, което правеше тогава - Ивайло Рангелов. Той беше собственик на бара, в който работех, страхотен професионалист, показа ми правилния път и посока.
Какво те кара да се върнеш отново в заведение?
 Гостоприемството. Когато отида и ме посрещнат и изпратят, все едно съм отишъл в техния дом - това винаги ме връща.
Кое е ястието или напитката, която винаги те кара да се чувстваш по-добре?
 Негрони: това е коктейлът, които ме зарежда винаги!
Коя практика в родните ресторанти ти се иска да спреш да срещаш?
 Намръщеният персонал и некомпетентни управители.
Mясто по света, където ходиш дори и само заради гастрономията?
 Веднъж в годината ходя на две места: Германия и Гърция. Има страхотни семинари и отивам да надграждам постоянно знанията си, наистина всяка година се връщам с нови идеи от там, защото да се учиш от големи имена на световната бар сцена е велико.
	
	
		
			#БакхусПосланик: Цветелина Чорбаджийска
		
		Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Габриела Пампова
		
		Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Константин Таквор
		
		Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
	
	
		
			Най-добрият бар в света за 2023 г. е...
		
		Според класацията The world’s 50 best bars за 2023 г. първото място е за Sips
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланици: Food Nomads
		
		Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Даниела Динева
		
		Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Стефан A. Щерев
		
		Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Андрей и Мария Андрееви
		
		Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Адриана Гюзелева
		
		Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Филип Спасов
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Радостина Ганева
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Мария Жекова
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Рене и Джун Йошида
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Кристина Маркова
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Емилия Стоева
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Деница Петков
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Георги Тошев
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
	
	
		
			#БакхусПосланик: Александър Таралежков
		
		Нов проект, който обединява съмишленици на идеята, че ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
		
	
		
			Острието на промяната
		
		Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
		
	
	
		
	
		
			Независимият дух на малца
		
		Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
		
	
	
		
	
		
			Протеиновите храни – мит и истина
		
		
		
	
	
		
	
		
			7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
		
		
	
	
		
	
		
			От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
		
		Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.