Хора

#БакхусПосланик: Георги Тошев

Бакхус 11 декември 2022, 18:24

Този материал е част от зимния брой на списание "Баккус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете в търговската мрежа заедно с Капитал, а след време и в Elephant Bookstore, Wonderland Desserts & Cocktails, Chilli Hills Farm, Grape Central, La Cave du Moulin, SeeWines, Zoya, Фантастико, бензиностанции ЕКО и ЛУКОЙЛ и др.

Интервюто е част от поредицата разговори с нашите #БакхусПосланици, която се състои от 10 души с влияние в социалните мрежи, чието съдържание отговаря на нашите ценности. Това е

нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.

Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".

Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.

Георги Тошев | @jorotoshev

Журналист, продуцент, автор на книги и пътешественик - за тези публични аспекти от живота му се знае много, но страстта му към всичко, случващо се в кухнята, я виждат предимно по-близките му хора. Виенски десерт и кафе, бейгъл в Ню Йорк, кроасан за закуска в Париж или домашни разядки на чаша вино в любим софийски апартамент - където и да е по света, Георги Тошев търси най-красивите гастрономически преживявания.

Георги, как възприемаш идеята за посланичеството на добрия вкус?
Харесва ми свободата, но и отговорността, които се съдържат в нея.

Защо се съгласи да бъдеш наш посланик?
Защото съм убеден, че е важно как и къде се храним, какво пием и как преживяваме храната. Напоследък има голямо предлагане и все по-малко качество. Как да се ориентираме в това свръхпредлагане е интересна задача. Търся решения!

Ако трябва да избереш само едно, кое да бъде: храна или вино?
Не харесвам ограниченията. Винаги ще съм за здравословна храна с добро вино, но ако трябва да избера само едно: храна - прясна и сурова!

Кой или какво те накара за пръв път да се влюбиш в храната?
Бях злоядо дете. Растейки, започнах да пътувам и да преживявам местата, които посещавах, през храната. По-късно открих и виното и днес ги съчетавам с удоволствие.

Коя практика в родните ресторанти би искал да спреш да срещаш?
Големите менюта, защото те са гаранция за липсата на пресни продукти.

Място по света, където ходиш дори и само заради гастрономията?
Токио! Един малък ресторант, в който цигуларят Васко Василев ме заведе за първи път.

Какво те кара да се върнеш отново в заведение?
Комплексно е! Добрата храна и вино, обслужване, интериор, публика. Уютът се създава с концепция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK