Хора

#БакхусПосланик: Кристина Маркова

Бакхус 18 декември 2022, 09:52

Този материал е част от зимния брой на списание "Баккус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете в търговската мрежа заедно с Капитал, а след време и в Elephant Bookstore, Wonderland Desserts & Cocktails, Chilli Hills Farm, Grape Central, La Cave du Moulin, SeeWines, Zoya, Фантастико, бензиностанции ЕКО и ЛУКОЙЛ и др.

Интервюто е част от поредицата разговори с нашите #БакхусПосланици, която се състои от 10 души с влияние в социалните мрежи, чието съдържание отговаря на нашите ценности. Това е

нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.

Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".

Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.

Кристина Маркова | @krissmarkova

Кристина Маркова е съсобственик на вино бар, организатор на събития, фотограф по професия и "непрофесионален инфлуенсър в това чудо, наречено Instagram". Занимава се с много неща, но винаги акцент е виното, което, както тя казва, "диктува живота ми в последните 10 години".

Крис, как възприемаш идеята за посланичеството на добрия вкус?
Готина e. Винаги съм била на мнение, че добрите локации с адекватно обслужване, вкусна храна (ама не за 100 лв.) и добри напитки трябва да бъдат споделяни. А и наистина има много места, които не са масовка и остават някак скрити дори за най-любопитните.

Защо се съгласи да бъдеш наш посланик?
Интересно е за мен, а и така и така постоянно споделям в приятелския ми балон какво ми е харесало или не.

Ако трябва да избереш само едно, кое да бъде: храна или вино?
Вино, при това пенливо. Или кафе. Обичам храната и ми личи, но пенливото вино ме спасява и ощастливява почти винаги.

Кой или какво те накара за пръв път да се влюбиш във виното?
Подариха ми бутилка австрийско пенливо розе на изба Buchegger за 25-ия рожден ден. Тези мехурчета ме докараха до пълен екстаз и сякаш ме удари някаква могъща сила и ми каза "ще се занимаваш с вино". От много отдавна точно това не се произвежда, но определено ми остава в топ 3.

Коя практика в родните ресторанти би искала да спреш да срещаш?
Високите цени и големите менюта с картинки (сериозно?).

Mясто по света, където ходиш дори и само заради гастрономията?
Ако трябва да отговоря със сърце - Монополи, Пулия. Това малко градче ме плени със скрити места, които някак изскачат от нищото, предлагат забравени местни рецепти и просто сервират честна храна. И категорично мога да ви кажа къде не искам да ходя заради храната никога повече - Малта!

Какво те кара да се върнеш отново в заведение?
Доста злопаметен човек съм на тази тема: ако нещо не ми е харесало, било то и детайл, трудно се връщам. Все пак мисля, че е много лесно да впечатлиш гост и да го накараш да се върне. Не го лъжеш за цени, предлагаш истинска храна, имаш елементарни познания за всичко, което сервираш, и не позволяваш да се пуши в заведението ти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK