Жури и готвачи от Masterchef, фермери и zero waste инфлуенсъри - лектори на GourmEAT the future
Месец юли започва с нов безкешов формат от Бакхус - фест, кулинарни лекции и демонстрации, посветени на бъдещето на храната
MasterChef – кулинария и характери, поднесени с нов вкус
Тази есен кулинарният свят в България отново ще бъде предизвикан. На 8 септември феноменът MasterChef ще се качи за осми път на телевизионния екран, за да плени с "нов вкус" зрителите на bTV и фенове на риалитито. Той ще им бъде поднесен от авторитетното жури, а в състава му влизат шеф Илиан Кустев, шеф Александър Таралежков и ресторантьорът Явор Сарафов. Те са подготвили невероятни предизвикателства за хоби готвачите и очакват да бъдат изненадани с добри технически умения, изобретателни решения, отдаденост и страст към храната, които могат да променят живота на всеки един участник завинаги.
В борбата да спечелят голямата награда от 100 000 лева
любители готвачи ще влязат в оспорвана битка, а от тях ще останат онези, които ще трябва да докажат своя талант, характер, техника и въображение. Те ще преминат през тежки и инфарктни изпитания, за да докажат, че имат необходимите качества, за да влязат в кулинарната история на България. По пътя от домашната до професионалната кухня участниците в MasterChef България ще имат възможността да се учат от най-добрите готвачи в лицето на авторитетното жури, за да заслужат признание, уважение и да запишат името си в най-грандиозното кулинарно състезание.

MasterChef 2023 ще бъде изцяло обновен, за да събуди отново апетита на зрителите за по-вкусен живот, добра храна и време за малките неща, които ни правят щастливи. В допълнение на телевизионните епизоди екипът е подготвил дигитални издания - "За ненаситните" с допълнителни ексклузивни кадри и рецепти.
Форматът е едно от мащабните заглавия от портфолиото на bTV Media Group, което се сертифицира по стандартите на albert, следвайки принципите за устойчивост и зелени практики (т.нар. green filming). Те обхващат всички елементи и етапи на телевизионната продукция - от строеж на декор, стайлинг, кетъринг, почистване и менажиране на отпадъци до съдържание и постпродукция, с които вярваме, че ще насърчим устойчивото поведение.

Жури и готвачи от Masterchef, фермери и zero waste инфлуенсъри - лектори на GourmEAT the future
Месец юли започва с нов безкешов формат от Бакхус - фест, кулинарни лекции и демонстрации, посветени на бъдещето на храната
#БакхусПосланик: Мария Жекова
Ние сме това, което ядем, пием и четем
#БакхусПосланик: Александър Таралежков
Нов проект, който обединява съмишленици на идеята, че ние сме това, което ядем, пием и четем
ОТ БРОЯ: Мария, която принадлежи на Балканите
Фотограф, победител в последния сезон на състезанието MasterChef и вдъхновител - запознаваме ви с Мария Жекова
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
Протеиновите храни – мит и истина
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.