Ресторант на годината

Номинациите, категориите, журито

Бакхус 20 септември 2021, 13:49

Вече 20 години "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S. Pellegrino" отличава забележителните кулинарни постижения в страната. Това са най-старите в България награди за високите постижения в сферата - не само от гледна точка на вкус и поднасяне на храната и напитките, но и като цялостно преживяване, оформено и от обслужване, атмосфера и дори публика, която даден ресторант привлича.

Категориите
Тази година категориите са 6: 5, оценявани от жури, и "Ресторант на читателите", в който всеки може да гласува веднъж за своя фаворит от общо 30 заведения.

Ресторант на годината
ANDRé
Cosmos
Hamachi-ni
Niko'las 0/360
Soul Kitchen
Авторски почерк
ANDRé
Chef's
Hamachi-ni
Soul Kitchen
Винена листа и напитки
Ahora
Aubergine
Космос
La Capannina
Niko'las 0/360
Вкусно място
Ahora
L'Etranger
Manzo
Pavillion 37
Дебют
10 Dieci
MORE beach restaurant
Pure & Sense
The Revolutionary Dining Room & Bar
Ресторант на читателите
10 Dieci
Ahora
ANDRé
Aubergine
Chef's

Floret
La Capannina
L'Etranger
MORE beach restaurant
Pavillion37
The Revolutionary Dining Room & Bar
The Sea Terrace
Паваж
Съборна 23
33 Gastronauts
Atelier
Checkpoint Charly
Cinecitta Osteria Italiana
El Balcon del Mundo
Hamachi-ni
La Terra
Manzo
Niko'las 0/360
Osteria Rosmarino
Pure & Sense
Sage Bistro
Soul Kitchen
Vienna Cafe and Restaurant
Ракета ракия бар
Космос

Критериите
Посещението във всеки ресторант изисква подробно попълване на анкетна карта със 17 критерия, разпределени в 5 основни категории: обслужване, меню за храна, меню за напитки, атмосфера и имидж. Критериите засягат всевъзможни елементи - от посрещането на вратата, достъпа за хора в затруднено положение, звуковия фон и достатъчния брой закачалки за дрехи до по-очаквани фактори като вида и вкуса на всичко, поднесено в рамките на престоя и съотношението между цени и качество.

Журито
Журито на конкурса е съставено професионалисти с разнообразен профил - от кулинарни журналисти до собственици на заведения, до представители на бизнеса, чиято съвкупност от оценки покрива разнообразни гледни точки - тази на бранша, на госта, на партньора, дистрибутора, конкурента и т.н. Редом с това, журито държи сетивата си изострени за талантливите готвачи, устойчивите зелени практики, отговорни бизнес решения и оригиналния подход. Всеки ресторант е посещаван от минимум двама членове на журито.

ВАЖНО!
Изискаване за категорията "Ресторант на годината" е ресторантът да е работил повече от 1 година.
Случаите, в които ресторант може да бъде дисквалифициран при посещение на жури, са пушене в затворено помещение, лъжа в сметката или в комуникацията, грубо отношение или лоша хигиена.

*Церемонията по награждаването ще се проведе на 30 септември с гала вечеря от 19:00 ч. в Sofia Tech Park, в сградата на Иновационен форум "Джон Атанасов".
Повече информация за вечерята, програмата и кувертите ще откриете тук:
capital.bg/restaurant-2021

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK