Платена публикация

ОТ БРОЯ: 3 места in pLOVEdiv

Бакхус 03 януари 2023, 10:25

Този материал е част от зимния брой на списание "Баккус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете в търговската мрежа заедно с Капитал, а след време и в Elephant Bookstore, Wonderland Desserts & Cocktails, Chilli Hills Farm, Grape Central, La Cave du Moulin, SeeWines, Zoya, Фантастико, бензиностанции ЕКО и ЛУКОЙЛ и др.

За втори пореден брой ви срещаме с някои от заведенията на Пловдив, които си струва да посетите. Този път включваме 3 различни профила за 3 различни повода: в селекцията има един ресторант с отличен винен лист и подходящ за специални случаи, едно истински вкусно място, издигащо уличната храна на авторско ниво, и първата бутикова сладкарница на Пловдив. Да ви е сладко!
"Мусони": ресторантът с авторски почерк

На бреговете на прекрасното, вечно, безметежно море в града. "Мусони" обещават същински перли от морската кулинарна съкровищница, която се крие в менюто им. Има немалко причини да посетите Пловдив, кулинарната сцена е сред най-ярките, а "Мусони" отправя покана към онези с усет към гурме културата да поемат дълбоко въздух и да се гмурнат във вкусните води на уютния ресторант.

Къде: ул. "Стефан Гешов 3"
Телефон за резервации: +359 886 655 0577
musoni.bg/

Coupon: файн дайнинг на улицата

Кулинарната слава на Капана се носи благодарение на заведения като Coupon. Екипът се е постарал да даде свой собствен авторски прочит на най-популярните световни стрийт фууд храни, приготвени с типични и знакови местни продукти от подбрани ферми и същевременно на традиционни български рецепти, направени с най-добрите световни продукти.

Къде: ул. Христо Дюкмеджиев 25
Телефон за резервации: +359 896 623 210
coupon.bg/

Dolce Mela: долепи глава до сладкарската витрина!

Dolce Mela е първата бутикова сладкарница в Пловдив, която приема гости вече второ десетилетие. Тук е пресъздадено висшето италианско и френско сладкарство, тя е дом на френски макарони, сицилиански каноли, както и на автентично италианско джелато. За изработката на тортите се използват белгийски шоколад, италианско маскарпоне и френско масло. Тук ще откриете тематични продукти за различните празници - индивидуален подход и специално внимание към личните поводи.

Къде: ул. "Преслав" 34
Телефон: +359894509144
dolcemela.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK