ОТ БРОЯ: Любимият брънч на Пловдив
Стилна среща на ароматно спешълти кафе и неустоими рецепти за добре прекарано време със семейство и приятели
ОТ БРОЯ: 3 места in pLOVEdiv
За втори пореден брой ви срещаме с някои от заведенията на Пловдив, които си струва да посетите. Този път включваме 3 различни профила за 3 различни повода: в селекцията има един ресторант с отличен винен лист и подходящ за специални случаи, едно истински вкусно място, издигащо уличната храна на авторско ниво, и първата бутикова сладкарница на Пловдив. Да ви е сладко!
| "Мусони": ресторантът с авторски почерк |

На бреговете на прекрасното, вечно, безметежно море в града. "Мусони" обещават същински перли от морската кулинарна съкровищница, която се крие в менюто им. Има немалко причини да посетите Пловдив, кулинарната сцена е сред най-ярките, а "Мусони" отправя покана към онези с усет към гурме културата да поемат дълбоко въздух и да се гмурнат във вкусните води на уютния ресторант.
Къде: ул. "Стефан Гешов 3"
Телефон за резервации: +359 886 655 0577
musoni.bg/
| Coupon: файн дайнинг на улицата |

Кулинарната слава на Капана се носи благодарение на заведения като Coupon. Екипът се е постарал да даде свой собствен авторски прочит на най-популярните световни стрийт фууд храни, приготвени с типични и знакови местни продукти от подбрани ферми и същевременно на традиционни български рецепти, направени с най-добрите световни продукти.
Къде: ул. Христо Дюкмеджиев 25
Телефон за резервации: +359 896 623 210
coupon.bg/
| Dolce Mela: долепи глава до сладкарската витрина! |

Dolce Mela е първата бутикова сладкарница в Пловдив, която приема гости вече второ десетилетие. Тук е пресъздадено висшето италианско и френско сладкарство, тя е дом на френски макарони, сицилиански каноли, както и на автентично италианско джелато. За изработката на тортите се използват белгийски шоколад, италианско маскарпоне и френско масло. Тук ще откриете тематични продукти за различните празници - индивидуален подход и специално внимание към личните поводи.
Къде: ул. "Преслав" 34
Телефон: +359894509144
dolcemela.bg
ОТ БРОЯ: Любимият брънч на Пловдив
Стилна среща на ароматно спешълти кафе и неустоими рецепти за добре прекарано време със семейство и приятели
ОТ БРОЯ: Международният пир в Пловдив
Поглед към заведенията с чуждестранна кухня под тепетата
ОТ БРОЯ: 100 години в туптящото сърце на Пловдив
ATLAS House става на един век, а тази пролет отвор и виненият бар Cork & Fork
ОТ БРОЯ: Малкият Париж - Прованс под тепетатa
Разнообразният почерк на един пловдивски ресторант
ОТ БРОЯ: Пловдив, не сме те забравили
Айляците заобичаха да си правят густо на по поничка или на брънч
Нови, вкусни, любими през 2022 г.
12 месеца, описани в храната и питиетата, без които можем. Но не искаме.
От редактора: Еднорози по села, хижи и под елхата
Празничният "Бакхус" излиза на 22.12. - отново в тандем с "Капитал"
"Отвъд отъпканите пътеки" идва на 22.12, търсете го заедно с Капитал из цялата страна
Студентски живот: 100 чаши вино на семестър
Има ли излишък от винопроизводители в България
От броя: 6 места в #pLOVEdiv
Градът под тепетата е новата кулинарна дестинация в България, срещаме ви с малка част от причината за това
Dоnut: touch this
Написана от тесто и захар приказка
Гладът под гурметата
От фабрика, единствена по рода си у нас, през Къща на духовете до днес - пленяваща гледка и кухня в сърцето на Пловдив
ОТ БРОЯ: Рецепта за лозови сарми с патешко от "Паваж"
Сарми в лозов лист с кълцано патешко, дело на главния готвач на пловдивското заведение с награда "Ресторант на читателите" за 2021 г.
Чаените чудеса на Маш Митака
На какво с най-голямо удоволствие би се отдал потъналият в нищоправене в Пловдив човек? На пиене на коктейли, разбира се!
Камбаната на чаената култура
Над 400 вида чай от четири континента се помещават в 100-годишната къща в Пловдив, посветена на напитката
"Брестовица": Кооперативно вино по френски
Лозарско-винарски кооператив на 113 години. И не е във Франция? Точно така: лозаро-винарският кооператив "Винарска изба Брестовица" е основан през 1908 година в село Брестовица, Пловдивско
"Манджа с грозде": Новият нюзлетър на "Бакхус"
Двуседмична селекция с най-интересното, ново и вкусно от света на гастрономията според екипа на "Бакхус"
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.