От редактора: Обединени, наградени, вдъхновени
ОТ БРОЯ: Малкият Париж - Прованс под тепетатa
В един от най-зелените централни квартали на Пловдив, на улица "Младежка", се намира Le Petit Paris. Няма как да го подминете и да не забележите между многобройните корони на дърветата 7-метровата Айфелова кула. Градината на малкия ресторант е просторна, остъклена от всички страни, но и отворена към природата. С лек френски шик и закачливи детайли в интериора, заведението е уютно и приветливо.

По стените има много картини и вино. От кухнята се носи ухание на вкусни печива и току-що сготвени ястия. Гостите са все редовни и се познават, обядват заедно или се срещат на вечеря. Прави впечатление, че сервитьорите в ресторанта са там от много години, а всеки посетител е запомнен и посрещнат топло. Приятелската атмосфера се усеща още от входа на заведението, а менюто е богато.

Макар и с френско име, Le Petit Paris не се ограничава до френската кухня. Ресторантът е отворен към света и предлага разнообразие от различни кухни. Сърцето на кухнята е автентичното испанско барбекю JOSPER, на което се пекат до златисто
вкуснотии като френско петле, телешки стекове,
различни риби и морски дарове. Освен тях в менюто има както италианска пица, така и нейния френски брат, писаладиера - провансалски тънък хляб, приготвен с карамелизиран лук и френски сирена. Сред супите се открояват класическата френска лучена и тайландската с морски дарове. Прясно изпечените багети също не са за подценяване.
Удоволствието от храната няма да е пълно без подходящото вино: Le Petit Paris предлагат винено меню с над 150 етикета от Франция, Италия, Нова Зеландия, както и от различни региони на България.

В Le Petit Paris обядът е повече от традиция. Обедното меню е винаги разнообразно и прясно сготвено, предпочитано от много редовни гости от Пловдив. На вечеря малкият ресторант пленява със светлините на Айфеловата кула, както и многобройните лампички, които създават същински уют. Не на последно място е фактът, че пред ресторанта винаги има удобно място за паркиране, което е абсолютно безплатно.
От редактора: Обединени, наградени, вдъхновени
ОТ БРОЯ: Пловдив, не сме те забравили
Айляците заобичаха да си правят густо на по поничка или на брънч
ОТ БРОЯ: 3 места in pLOVEdiv
Три заведения, три повода
От броя: 6 места в #pLOVEdiv
Градът под тепетата е новата кулинарна дестинация в България, срещаме ви с малка част от причината за това
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От гроздето до божеството – виното като ритуал и храна като метаморфоза
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Whisky Show Bulgaria 2025 отново събира изключителни и редки представители на уискито
Спортът и храната: ритуали на споделеност