Дестинация Пловдив: между парти улиците и сребърните вилици
Отвън сцената на втория град бумти от живот, но има още доста път, докато стане истинска кулинарна забележителност
ОТ БРОЯ: Любимият брънч на Пловдив
| Този материал е част от летния брой на списание "Бакхус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете заедно с Капитал (ако сте абонат), както и самостоятелно в Elephant Bookstore, веригите Inmedio и Relay, CASAVINO, La Cave du Moulin, SeeWines, So Ferments, ресторант Talents, Мини бар Гурко, Wine & Co., Imperial Gastrohub, Buenas Deli. |
Има една гастрономическа тенденция у нас: брънч и спешълти кафе има много, но се откриват предимно в центъра, а все още е рядкост да ги майсторят с отношение и въображение извън туристическото сърце на градовете. Под тепетата обаче от скоро имат изключение: любимо заведение в южен Пловдив е Dealicious Coffee & Food, където ще ви посрещнат със стегнато и умело подбрано меню за закуска, брънч, обяд или следобедно хапване сред уникален интериор!

Правят си хляба и бейгълите на място, както и множество домашни печива и десерти, а напитките ще ви впечатлят - имат собствен Dea's бленд кафе на зърна, аксесоари за любители на кафето,
премум чай, свежи лимонади и авторски коктейли
за след залез слънце (или преди това...). Всеки уикенд в допълнение на основното меню имат актуални, разнообразни предложения, включително и такива, вдъхновени от по-екзотични дестинации. Заведението има и вътрешна, и външна част, което го прави удобно за отбелязване на специални поводи. Удобство е, че разполагат и със собствен паркинг.
Facebook: Dealicious Coffee & Food
Instagram: @dealicious.plovdiv
Дестинация Пловдив: между парти улиците и сребърните вилици
Отвън сцената на втория град бумти от живот, но има още доста път, докато стане истинска кулинарна забележителност
ОТ БРОЯ: Пловдив, не сме те забравили
Айляците заобичаха да си правят густо на по поничка или на брънч
ОТ БРОЯ: 3 места in pLOVEdiv
Три заведения, три повода
От броя: 6 места в #pLOVEdiv
Градът под тепетата е новата кулинарна дестинация в България, срещаме ви с малка част от причината за това
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
Независимият дух на малца
Само уиски, само независими дестилерии, редки бутилки и майсторство без компромис – Whisky Show Sofia 2025 превърна занаятчийството в мярка за стойност.
Протеиновите храни – мит и истина
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.