Дестинация Пловдив: между парти улиците и сребърните вилици
Отвън сцената на втория град бумти от живот, но има още доста път, докато стане истинска кулинарна забележителност
ОТ БРОЯ: Любимият брънч на Пловдив
| Този материал е част от летния брой на списание "Бакхус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете заедно с Капитал (ако сте абонат), както и самостоятелно в Elephant Bookstore, веригите Inmedio и Relay, CASAVINO, La Cave du Moulin, SeeWines, So Ferments, ресторант Talents, Мини бар Гурко, Wine & Co., Imperial Gastrohub, Buenas Deli. |
Има една гастрономическа тенденция у нас: брънч и спешълти кафе има много, но се откриват предимно в центъра, а все още е рядкост да ги майсторят с отношение и въображение извън туристическото сърце на градовете. Под тепетата обаче от скоро имат изключение: любимо заведение в южен Пловдив е Dealicious Coffee & Food, където ще ви посрещнат със стегнато и умело подбрано меню за закуска, брънч, обяд или следобедно хапване сред уникален интериор!

Правят си хляба и бейгълите на място, както и множество домашни печива и десерти, а напитките ще ви впечатлят - имат собствен Dea's бленд кафе на зърна, аксесоари за любители на кафето,
премум чай, свежи лимонади и авторски коктейли
за след залез слънце (или преди това...). Всеки уикенд в допълнение на основното меню имат актуални, разнообразни предложения, включително и такива, вдъхновени от по-екзотични дестинации. Заведението има и вътрешна, и външна част, което го прави удобно за отбелязване на специални поводи. Удобство е, че разполагат и със собствен паркинг.
Facebook: Dealicious Coffee & Food
Instagram: @dealicious.plovdiv
Дестинация Пловдив: между парти улиците и сребърните вилици
Отвън сцената на втория град бумти от живот, но има още доста път, докато стане истинска кулинарна забележителност
ОТ БРОЯ: Пловдив, не сме те забравили
Айляците заобичаха да си правят густо на по поничка или на брънч
ОТ БРОЯ: 3 места in pLOVEdiv
Три заведения, три повода
От броя: 6 места в #pLOVEdiv
Градът под тепетата е новата кулинарна дестинация в България, срещаме ви с малка част от причината за това
"Манджа с грозде": Новият нюзлетър на "Бакхус"
Двуседмична селекция с най-интересното, ново и вкусно от света на гастрономията според екипа на "Бакхус"
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино