България в топ 10 на най-голямата олимпиада за млади готвачи в света
Една от тайните зад "Ресторант на годината"
Неслучайно казват, че тайната зад успеха е човешият капитал. Мнозина знаят, че преди дни се проведе церемонията по връчване на наградите "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino", но не си дават сметка колко сложен е процесът по приготвяне на храната за галавечерята.
Ползваме случая, за да повдигнем завесата.
За поредна година HRC Culinary Academy партнира в подготовката на най-голямото събитие за награждаване на най-добрите ресторанти в България. Най-изявените ученици на академията работят рамо до рамо с гост-готвачите звезди, които са поканени да представят свои авторски рецепти на церемонията по връчване на наградите.
На 23 март във Военния клуб менюто беше дело на Кейси Ангелова, Филип Спасов, Марко Ботин, Ваня Пушкар и екипа на сладкарница Marashlian.

Благодарение на проекта "Дългосрочна професионална мобилност за проучване на европейския опит в здравословното готвене" по програма "ЕРАЗЪМ+", курсистите от HRC са работили в едни от най-успешните ресторанти в Холандия и Норвегия, включително в иновативния ресторант UNDER, който получи и 1 звезда Michelin.
През 6-месечния им престой в двете държави, те са придобили знания в устойчивите готварски практики, които ще бъдат представени на специална тематична вечеря в ресторанта към академията на 12 април.
Наградите на "Бакхус" са първата публична изява на завърналите се млади готвачи, които бяха безценна помощ за красиво поднесените вкусни ястия от менюто:
Кейси Ангелова /САЩ, България/
Вестител на пролетта: аспержи, радикио, репички, кремообразен мисо дресинг
Филип Спасов /България/
Изобилието на невидимите: тарама, рапани, паламуд, лющян
Ваня Пушкар /Сърбия/
Новата кухня на Балканите: целина, телешки опашки, виняк, пяна от сливи и жълъди
Марко Ботин /Италия, Дания/
Скандинавско-азиатски фюжън: бока д'оро, шампанско, стриди, юзу кошо, карфиол
Екип Marashlian Pastry /България/
Сутляш с боровинки: бадемов блат, кленов сироп, мус от мляко с ориз, намелака с бял шоколад, боровинки
България в топ 10 на най-голямата олимпиада за млади готвачи в света
Уникална по рода си вечеря с 5 JRE шеф-готвачи предстои в София
На 7 ноември в ресторант Talents творят 6 забележителни шеф-готвачи с 6 различни философии, обединени от HRC Culinary Academy
До Чикаго без назад
Кулинарна академия HRC изпраща своя стажантка в един от най-впечатляващите ресторанти в света – Alinea, Чикаго
От редактора: Обединени, наградени, вдъхновени
"Ресторант на годината" за 2022 г. е... Niko'las 0/360
Номинираните, спечелилите, ястията и всичко, което трябва да знаете за наградите "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Най-добрият ресторант според кого?
Как журитата на наградите "Ресторант на годината" определят победителите и кои са номинираните?
За сутляша с любов от Marashlian
Какъв ще е десертът на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Звездите и континентите на шеф Марко Ботин
Кое ще е четвъртото ястие на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Шеф Филип Спасов за рапаните и морето
Кое ще е второто ястие на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Кейси Ангелова и непознатата история на аспержите в България
Кое ще е първото ястие на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Шеф Ваня Пушкар и борбата за статута на телешките опашки
Кое ще е третото ястие на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Номинациите: Ресторант на годината
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Номинациите: Десерт
Наградите "Ресторант на годината 2022, Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" ще бъдат раздадени на 23 март
Българин отново на световната олимпиада за млади готвачи
На Young Chef Olympiad 2023 в Индия ще участва ученик на кулинарната академия HRC
Специално за "Бакхус": шеф Коби Мизрахи и храната като израз на сплотеност
Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята
Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи
HRC Culinary Academy с пореден и непоследен успех
Млади таланти от родния кулинарен свят покоряват международни хоризонти с програмата Еразъм+
Кои са победителите от в третото издание на "Гастрономически пътеводител 2025"
Как да си направите бяло греяно вино
Световната седмица на ракъ започва
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe