България в топ 10 на най-голямата олимпиада за млади готвачи в света
До Чикаго без назад
| Този материал е част от летния брой на списание "Баккус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете заедно с Капитал (ако сте абонат), както и самостоятелно в Elephant Bookstore, веригите Inmedio и Relay, CASAVINO, La Cave du Moulin, SeeWines, So Ferments, ресторант Talents, Мини бар Гурко, Wine & Co., Imperial Gastrohub, Buenas Deli. |
В продължение на една година младата амбициозна студентка Лаиса Лопеш от българската кулинарна академия HRC ще трупа опит рамо до рамо с шеф Грант Акац и неговия екип в ресторант Alinea, Чикаго - отличен e с 3 звезди Michelin за 12-а поредна година, отличаван e като най-добрия ресторант в Северна Америка от класацията World 50 Best Restaurants и като най-добър в света според Elite Traveler.
Лаиса пристига в България преди 18 месеца от Бразилия, за да изучава магията на готварството в най-голямата по рода си кулинарна академия в Източна Европа - HRC. След първия интензивен семестър академията я изпраща в норвежкия Under - ресторант с 1 звезда, разположен на 6 метра под водата в Северния Атлантически океан. Сега Лаиса поема по нов вълнуващ път и споделя:
"Избрах HRC, защото съчетава както теория на кулинарията, така и постоянна практика. Възможностите за платени стажове наистина ме впечатлиха, а международната среда в Академията ми помогна да разширя светогледа си. Никога не съм си и представяла, че ще дойда в България, но тук много ми хареса."
Ако и вие искате да сбъднете мечтите си за кулинарна кариера и да се превърнете в глобален шеф готвач с международен опит - кандидатствайте в кулинарна академия HRC тук.
България в топ 10 на най-голямата олимпиада за млади готвачи в света
Шеф Виктория Балтутите е сред лекторите на Бакхус GourmEAT the future
Първият шеф-инструктор в България, сертифициран от WACS да преподава кулинарни устойчиви практики
Една от тайните зад "Ресторант на годината"
Курсистите от HRC Culinary Academy рамо до рамо с шеф-готвачите на най-престижните награди на българската ХоРеКа сцена
Българин отново на световната олимпиада за млади готвачи
На Young Chef Olympiad 2023 в Индия ще участва ученик на кулинарната академия HRC
Шеф със зелена Michelin звезда идва в София за специална вечеря
Кувертите са по едва 69 лв., гост-готвач в ресторант "Таланти" на 13 април е нидерландец Бьорн Масоп
Български крем карамел като за световно
Според младия шеф-готвач Ирина Бъчварова има ресторанти в България, които са по-добри от такива със звезди Michelin
HRC Culinary Academy с пореден и непоследен успех
Млади таланти от родния кулинарен свят покоряват международни хоризонти с програмата Еразъм+
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От гроздето до божеството – виното като ритуал и храна като метаморфоза
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Whisky Show Bulgaria 2025 отново събира изключителни и редки представители на уискито
Спортът и храната: ритуали на споделеност