По-близо до "звездата": aEstivum, Космос и ONA влизат в JRE
Главните готвачи на 3 български ресторанта бяха приети в една от най-престижните организации в Европа
Най-добрият ресторант според кого?
Наградите "Ресторант на годината" на "Бакхус" се връчват от 2001 г. и всяко издание цели да надгради предходните. Най-добрите постижения на гастрономическата ни сцена за изминалата година бяха оценявани не от едно, а от 3 отделни журита, при това - в 3 различни сезона (духа ли ви климатикът в гърба през лятото, има ли достатъчно закачалки за всички палта през зимата?). Две нови категории бяха обособени: "Десерт" (с едно от двете специални журита) и "Ресторант на път" (една от двете категории, за която гласуват читателите онлайн).
Ресторантите, които ще бъдат оценявани в основните 6 категории, са избрани след серия от обсъждания между трите журита: едно работи по основните 4 категории, а другите две са специализирани - едно за новата категория "Десерт" и едно за приза "Виното и напитки".
Посещението във всеки ресторант изисква подробно попълване на анкетна карта, критериите засягат всевъзможни елементи - от посрещането и донасянето на менюто, достъпа за хора в затруднено положение и звуковия фон до по-очевидни фактори като вида и вкуса на всичко, поднесено в рамките на престоя, и съотношението между цени и качество.
Екипът по оценяването е доста по-голям от този на "Бакхус" и наброява 25 души: автори в сферата на гурме културата, винени експерти, бармани, сладкари, професионални готвачи, хора от подходящи бизнес среди и др. Така се покриват различните аспекти на преживяването в заведение - от гледната точка на образования гост, на професионалиста, на кулинарния ентусиаст. Кои ресторанти журито ще излъчи за победители в шестте категории ще стане ясно на 23 март на церемонията по връчване на наградите "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino".
Припомняме номинираните:
| Ресторант на годината |
Chef's
Dieci
Niko'las 0/360
The Revolutionary Dining Room & Bar
Vienna Café & Restaurant
Космос
| Авторски почерк |
ANDRe
Dieci
Esterhasi
Hamachi-ni
La Capannina
Soul Kitchen
| Вкусно място |
Ahora
Cinecitta
Talents
Vienna Café & Restaurant
Айлякрия
СОЛ
| Дебют |
Jazu
Skabrin
Unica
Valere
| Вино и напитки |
Ahora
Cinecitta
Niko'las 0/360
The Sea Terrace
Космос
Паваж
| Десерт |
Altruist
Niko
Orsetti
Quince's Patisserie
Лале
Цукерня Савенко
По-близо до "звездата": aEstivum, Космос и ONA влизат в JRE
Главните готвачи на 3 български ресторанта бяха приети в една от най-престижните организации в Европа
ОТ БРОЯ: Ако ресторантите можеха да говорят
Някои от триковете, които заведенията по света използват
От редактора: Обединени, наградени, вдъхновени
Да станеш звезда още с дебюта си: безценно
Mastercard подари незабравимо гурме изживяване в Истанбул на четирима души в рамките на "Ресторант на годината"
Ресторант на годината 2022 БАКХУС, Acqua Panna & S.Pellegrino
Една от тайните зад "Ресторант на годината"
Курсистите от HRC Culinary Academy рамо до рамо с шеф-готвачите на най-престижните награди на българската ХоРеКа сцена
За сутляша с любов от Marashlian
Какъв ще е десертът на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Звездите и континентите на шеф Марко Ботин
Кое ще е четвъртото ястие на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Шеф Филип Спасов за рапаните и морето
Кое ще е второто ястие на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Кейси Ангелова и непознатата история на аспержите в България
Кое ще е първото ястие на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Шеф Ваня Пушкар и борбата за статута на телешките опашки
Кое ще е третото ястие на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
Кои са победителите от в третото издание на "Гастрономически пътеводител 2025"
Как да си направите бяло греяно вино
Световната седмица на ракъ започва
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe