Новини

Най-добрият ресторант според кого?

Бакхус 22 март 2023, 11:23

Наградите "Ресторант на годината" на "Бакхус" се връчват от 2001 г. и всяко издание цели да надгради предходните. Най-добрите постижения на гастрономическата ни сцена за изминалата година бяха оценявани не от едно, а от 3 отделни журита, при това - в 3 различни сезона (духа ли ви климатикът в гърба през лятото, има ли достатъчно закачалки за всички палта през зимата?). Две нови категории бяха обособени: "Десерт" (с едно от двете специални журита) и "Ресторант на път" (една от двете категории, за която гласуват читателите онлайн).
Ресторантите, които ще бъдат оценявани в основните 6 категории, са избрани след серия от обсъждания между трите журита: едно работи по основните 4 категории, а другите две са специализирани - едно за новата категория "Десерт" и едно за приза "Виното и напитки".

Посещението във всеки ресторант изисква подробно попълване на анкетна карта, критериите засягат всевъзможни елементи - от посрещането и донасянето на менюто, достъпа за хора в затруднено положение и звуковия фон до по-очевидни фактори като вида и вкуса на всичко, поднесено в рамките на престоя, и съотношението между цени и качество.

Екипът по оценяването е доста по-голям от този на "Бакхус" и наброява 25 души: автори в сферата на гурме културата, винени експерти, бармани, сладкари, професионални готвачи, хора от подходящи бизнес среди и др. Така се покриват различните аспекти на преживяването в заведение - от гледната точка на образования гост, на професионалиста, на кулинарния ентусиаст. Кои ресторанти журито ще излъчи за победители в шестте категории ще стане ясно на 23 март на церемонията по връчване на наградите "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino".

Припомняме номинираните:

Ресторант на годината

Chef's
Dieci
Niko'las 0/360
The Revolutionary Dining Room & Bar
Vienna Café & Restaurant
Космос
Авторски почерк

ANDRe
Dieci
Esterhasi
Hamachi-ni
La Capannina
Soul Kitchen
Вкусно място

Ahora
Cinecitta
Talents
Vienna Café & Restaurant
Айлякрия
СОЛ
Дебют

Jazu
Skabrin
Unica
Valere
Вино и напитки

Ahora
Cinecitta
Niko'las 0/360
The Sea Terrace
Космос
Паваж
Десерт

Altruist
Niko
Orsetti
Quince's Patisserie
Лале
Цукерня Савенко

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK