От Балкана до Тоскана: Пътуване през вкусовете с Гастрономическия пътеводител Част II
#ЧревоугодноМиЕНия - градскоморски обиколки през юни
| Певицата Ния Петрова - да, същата, която спечели "Гласът на България", ни показва едно ново амплоа: веднъж преди нейно участие и на по бира се заговорихме за страстта й към кулинарията и я опознахме в светлината на изключителен ценител на всичко, свързано с храна, вино, а и миксология. Така се роди рубриката "Чревоугодно ми е, Ния". В Instagram профила ни очаквайте видео срещи с нови и стари места, познати и непознати ястия, рецепти. |
Ако нямате Instagram, то може и да сте пропуснали: по няколко пъти месечно за по 24 часа Ния Петрова "отвлича" профила ни в социалната мрежа и го повежда (а с него - и вас, аудиторията ни) към различна дестинация. Апетитни спирки, сочни сосове и коментари - всеки път темата е различна, но кулинарното любопитство си остава. След като през март разбрахме къде е най-вкусният хот-дог в София, април беше подобаващо отпразнуван с брънч, още брънч, отново брънч, а юни започна с шестото издание на нашия Бакхус StrEAT Fest, след което гладният ни кореспондент се насочи към голямото синьо и акостира в гастрономическите ширини на село Варвара.
| От града |
Който е бил на StrEAT Fest-a, знае, че трудно може да се обобщи изяденото и изпитото там. За шеста поредна година екипът на Бакхус събра на едно място гурмето на София (и не само) на Женския пазар, където посетителите бяха безмилостно изложени на разнообразни вкусове и аромати. Ния, се оказа, била толкова захласната по видео репортажа, че не направила нито една снимка на храна! Но пък успя да провокира куп участници да опишат феста само с една дума. Хубаво обобщение: забавление, емоция, пъстрота, кеф, парти, общност, вкусно.
| От морето |

Менюто е Tex-Mex (смесица от мексиканска, испанска и американска кухня), което си е рядкост в този район.
Домашна лимонада с дива мента от плажа
Грингас със свинско и ананас
Кесадия Бирия с бавно сготвено телешко и хариса
На следващия ден Ния ни заведе (ние въздишахме, гледайки сторита) до "Старци разбойници", култoво за село Варвара заведение, дом на хедонизма в най-чистата му форма. Менюто му си служи с благозвучни наименования като "миш-маш за художници". Ето пък какво си избра Ния за хапване:
Хумус с цвекло
Тарама хайвер с домашна содена питка
Запечено сирене със сладко от смокини, орехи и салвия
Шакшука с нахут
Гастрономическата обиколка на Ния продължава през юли, а вие последвайте профила ни в Instagram, за да сте винаги в крачка с #ЧревоугодноМиЕНия.
От Балкана до Тоскана: Пътуване през вкусовете с Гастрономическия пътеводител Част II
#ЧревоугодноМиЕНия пак в София: колко е кисело млякото и как мирише сиренето
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
#ЧревоугодноМиЕНия във Велико Търново, част II: свински ребърца като за световно
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
#ЧревоугодноМиЕНия във Велико Търново, част 1: тайната на кашкавала и еленския бут
По повод инициативата на МЕТРО България "Гастрономически пътеводител" направихме обиколка в търсене на автентични български вкусове
ОТ БРОЯ: Тарама турне из Южното ни Черноморие
От Градина, през Варвара до Синеморец
Чревоугодно ми е Ния: махмур...лек
Трикове за посрещане на следващата сутрин, изпитани на личен гръб и глава
Къде е най-доброто шкембе?
Търсенето на #ЧревоугодноМиеНия
Нови, вкусни, любими през 2022 г.
12 месеца, описани в храната и питиетата, без които можем. Но не искаме.
Бакхус StrEAT Fest 2022: 4 и 5 юни, Женски пазар
Безкешовият фестивал за гурме улична храна и напитки се провежда за шеста поредна година и включва много нови изложители
#ЧревоугодноМиЕНия - градски обиколки през април
Брънч в бар? О, да. Вижте градските места за вкусен обяд
#ЧревоугодноМиЕНия - градски обиколки през март
По следите на гурманските градски приключения на Ния Петрова
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От гроздето до божеството – виното като ритуал и храна като метаморфоза
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Whisky Show Bulgaria 2025 отново събира изключителни и редки представители на уискито
Спортът и храната: ритуали на споделеност