Новини

От Балкана до Тоскана: Пътуване през вкусовете с Гастрономическия пътеводител Част II

Съдържание за МЕТРО България, Бакхус 18 октомври 2024, 11:12


МЕТРО България и МЕТРО Академия отново обединяват сили с ресторантьори из цялата страна в инициативата "Гастрономически пътеводител". Кампанията ще продължи през целия месец октомври и ще включва над 90 ресторанта, които представят уникални вкусове и изискани ястия, вдъхновени от българската, италианската и street food кухнята.
Тази година на кулинарното пътешествие се отправя нашият посланик Константин Таквор - Кокера, който с усмивка и ентусиазъм ще разказва за срещите си с ресторантьорите и техните вкусни предложения.

ТУК може да се видят детайлите на инициативата, а МЕТРО раздават и награди, а именно - барбекю на дървени въглища, любимеца на градинските партита.

Продължаваме това гастрономическо пътешествие и се озоваваме не къде да е, а именно в Пловдив! Не само, че този град ми е любим, аз съм си и наполовина от тук, затова летвата е висока.

Първата ми спирка тук е бирарията "Рахат Тепе" - място, което за мен носи носталгични спомени от детството. Тази култова кръчма, разположена на едно от най-високите места в града, предлага невероятна гледка към Пловдив. Спомням си го като заведение, което е претърпяло множество промени през годините, но запазва духа си. И да ви кажа, ъпгрейдът е налице - към момента "Рахат Тепе" вече е бирария с тяхна собствена крафт бира, която е просто чудесно допълнение към преживяването.

Когато те посрещнат в 11 сутринта с тяхната "почти вайс" бира, свински сач и домашна пърленка с шарена сол, не можеш да не се усмихнеш и да се насладиш на момента. Сякаш цялото удоволствие от храната и напитките те прегръща. Сачът беше приготвен с продукти от METRO Академия и беше просто фантастичен - свинският врат буквално се топеше в устата. Месото беше чудесно овкусено, с точния баланс от мазнина и подправки, а зеленчуците в сача добавяха идеалния финален щрих - кореноплодни, патладжан, гъби и лук.

Сервитьорът, който ни посрещна, беше истински професионалист. От момента, в който влязохме, ни накара да се почувстваме като у дома. От онези хора, за които тази работа не е просто обслужване, а мисия. Обясняваше с ентусиазъм за всяко ястие, което ни препоръчваше, и не само успя да ни накара да се почувстваме добре дошли, но и да допълни преживяването по един страхотен начин!

Едно от нещата, които ми направиха особено впечатление, е как "Рахат Тепе" е запазило своята автентичност през годините, въпреки че мястото минава през ръцете на различни собственици. Това заведение не е просто част от Пловдив, а истинска емблема на града - едновременно модернизирано и запазило традициите си.

Повече за инициативата "Гастрономически пътеводител" вижте ТУК.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK