Хора

Чревоугодно ми е Ния: махмур...лек

Ния Петрова 15 май 2023, 12:15


Ния Петрова е певица, победител в "Гласът на България" (2018 г.), а през 2022 излезе и дебютният й албум - Late on Time. В свободното си време тя обича да открива нови вкусове, понякога е гост-готвач на заведения, търси нови места и тук-таме забърква питиета. Води нашата Instagram рубрика #ЧревоугодноМиЕНия

Когато попитали покойния Антъни Бурдейн как се справя с препиването, той отвърнал: "Винаги на следващия ден отивам в някой азиатски ресторант и си поръчвам най-лютото и мазно нещо в менюто. След това съм като нов." Следвайки съвета на шеф Бурдейн, аз самата се озовах в два новооткрили азиатски ресторанта - един в София и един в Разлог. Това е трик номер 1. А ето моите лични изпитани трикове в борбата с "кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи".

Шкембе чорба, очевидно
Редовните бакхусници вече знаят, че тази чорба е на особена почит в моя живот. Препоръките ми за най-вкусното шкембе в града може да откриете тук. Общо взето, успеете ли да се доберете до прясно шкембе с много чесън - спасени сте.

Дъмплинг супа, The Sando Shop
Супата е сред скорошните ми открития и е абсолютен спасителен пояс срещу бурните вълни на фразата "никога повече няма да пия" (уви, всички знаем истината). Представлява ароматен пилешки бульон с пресен лук, дъмплинги с пиле, пресечено яйце и пушена пилешка мазнина. Враг номер 1 на махмурлука.

Лечебната зелева супа на майка ми
Много праз лук, малко кисело зеле и бял ориз, които варите в зелев сок и вода (1:1). Винаги може да добавите и чипс от свински кожички, а лютото е задължително.

In michelada we trust, защото мескалът спасява
Mini.Bar Gurko е на почти 11 000 км от Мексико, но това не му пречи да бъде Меката на мескалите в София. За непросветените - това е високоалкохолна напитка на основата на агаве (всички текили са мескал, но не всеки мескал е текила). Мичеладата е доматен коктейл с бира, а в случая и с мескал. Може и да звучи малко прекалено, но клин клин избива, а и е важно качеството на продуктите. Пробвайте.

Bloody Maria
В бар Kick's не е Мери, а Мария - не е с водка, а с текила. И люта чушка, разбира се. Общо взето, достатъчно ясно натъртих, че оръжието в борбата е лютото.

Зелев сок
Всеизвестен факт е, че това е Светият граал на лековете срещу махмурлук. Свежият зелев сок убива главоболието и спомага за освобождаването на натрупаните токсини от черния дроб. Органът, към който така безпощадно сме се отнесли предишната вечер но вие няма да пиете никога повече, нали?

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK