 Виетнам – където две клечки делят хаоса от хармонията
	
	
		
			Виетнам – където две клечки делят хаоса от хармонията
		
		
		
	
	
#БакхусПосланик: Рене и Джун Йошида
 
	
		Интервюто е част от поредицата разговори с нашите #БакхусПосланици, която се състои от 10 души с влияние в социалните мрежи, чието съдържание отговаря на нашите ценности. Това е
нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.
Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".
Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.
| Джун и Рене Йошида - @funkooks | 
Джун и Рене Йошида са добре познати на кулинарната публика: готвачи, партньори в бизнеса и живота. Те стояха зад придобилото култов градски статут "Щастливото прасе", а тази есен врати отвори новото им място, Pop-up chicken на софийската ул. "Цар Шишман". Тя е българка, той е наполовина българин, наполовина японец. Обичат да изследват града за скрити места и качествени продукти.
Как възприемате идеята за посланичеството на добрия вкус?
 Рене: Много сериозно и с вкус.
 Джун: Смятам, че е изключително важно да се споделят хубави места. Това е двустранен процес и е полезен както за собствениците на заведения, така и за клиентите.
Защо се съгласихте да бъдете наши посланици?
 Рене: Не обичам да отказвам.
 Джун: Защото ме кефи да споделям, да подкрепям, да давам и да черпя.
Ако трябва да изберете само едно, кое да бъде: храна или вино?
 Рене: Не разбирам как така трябва да избирам. Първо хапване, после пийване.
 Джун: Аз съм като хобит, дори и на ръст. Обичам хапване, да пушна. Не избирам. Пък и защо питието трябва да е само вино?
Кой или какво ви накара за пръв път да се влюбите в храната и питиетата?
 Джун: Всичката семейна храна, която се е готвила. От прабаба, баба, мама, папа
 Рене: Животът в мое изпълнение сам го поиска. Когато човек си пада по "онзи, другия живот"- както казва мама за мен (има предвид забавленията, не Отвъдното), има много хора и ситуации, които сами постоянно си идват. Но всичко започна в семейството от мама, тати, баба и дядо.
Коя практика в родните ресторанти бихте искали да спрете да срещате?
 Джун: Да престане ден година да храни, да имат повече персонално отношение, без да е сервилно, да имат повече индивидуален почерк, да се обръща повече внимание на регионална кухня, независимо дали е интерпретирана модерно или не. Още много, много може да се говори по въпроса. Не всичко е Капрезе, авокадо тост и яйца Бенедикт.
 Рене: Посещенията от БАБХ и всичките техни подобни.
Mясто по света, където ходите дори и само заради гастрономията?
 Джун: Някъде, където не съм бил. Иначе Виетнам, Истанбул, Тайланд (и май цялата Азия), южните части на САЩ, Мейн, Родопите
 Рене: Всичките ни пътешествия са свързани с опознаване на местната кухня. Не обичаме фенси-шменси ресторанти. Там, където се хранят местните, е нашето. Не можем да отличим любимо такова, защото навсякъде откриваме мега вкуснотии, но пък гледаме към Перу като следваща дестинация.
Какво ви кара да се върнете отново в заведение?
 Рене: Да е уютно и вкусно като вкъщи.
 Джун: Да е вкусно и приготвено с любов.
 Виетнам – където две клечки делят хаоса от хармонията
	
	
		
			Виетнам – където две клечки делят хаоса от хармонията
		
		
		
	
	
 #БакхусПосланик: Петър Божинов
		
		Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
	
	
		
			#БакхусПосланик: Петър Божинов
		
		Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
 #БакхусПосланик: Александър Цеков
		
		Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
	
	
		
			#БакхусПосланик: Александър Цеков
		
		Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
 #БакхусПосланик: Стефан A. Щерев
		
		Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
	
	
		
			#БакхусПосланик: Стефан A. Щерев
		
		Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
 #БакхусПосланик: Андрей и Мария Андрееви
		
		Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
	
	
		
			#БакхусПосланик: Андрей и Мария Андрееви
		
		Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
 #БакхусПосланик: Адриана Гюзелева
		
		Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
	
	
		
			#БакхусПосланик: Адриана Гюзелева
		
		Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
		
	
	
 Storio подкаст: Из кулинарните тайни на Средногорието
		
		Шеф-готвачите Рене и Джун Йошида споделят впечатления от Пирдоп и Душанци, където (почти) овладяха 3 местни рецепти и опознаха региона
	
	
		
			Storio подкаст: Из кулинарните тайни на Средногорието
		
		Шеф-готвачите Рене и Джун Йошида споделят впечатления от Пирдоп и Душанци, където (почти) овладяха 3 местни рецепти и опознаха региона
		
	
	
 Ритуалната вечеря - където вкусовете се превръщат в обичай
		
		Ritual Gatherings отново с емблематична вечеря до морските вълни
	
	
		
			Ритуалната вечеря - където вкусовете се превръщат в обичай
		
		Ritual Gatherings отново с емблематична вечеря до морските вълни
		
	
	
 От редактора: Еднорози по села, хижи и под елхата
	
	
		
			От редактора: Еднорози по села, хижи и под елхата
		
		
		
	
	
 Празничният "Бакхус" излиза на 22.12. - отново в тандем с "Капитал"
		
		"Отвъд отъпканите пътеки" идва на 22.12, търсете го заедно с Капитал из цялата страна
	
	
		
			Празничният "Бакхус" излиза на 22.12. - отново в тандем с "Капитал"
		
		"Отвъд отъпканите пътеки" идва на 22.12, търсете го заедно с Капитал из цялата страна
		
	
	
 #БакхусПосланик: Кристина Маркова
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
	
	
		
			#БакхусПосланик: Кристина Маркова
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
 #БакхусПосланик: Емилия Стоева
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
	
	
		
			#БакхусПосланик: Емилия Стоева
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
 #БакхусПосланик: Деница Петков
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
	
	
		
			#БакхусПосланик: Деница Петков
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
 #БакхусПосланик: Георги Тошев
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
	
	
		
			#БакхусПосланик: Георги Тошев
		
		Ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
 #БакхусПосланик: Александър Таралежков
		
		Нов проект, който обединява съмишленици на идеята, че ние сме това, което ядем, пием и четем
	
	
		
			#БакхусПосланик: Александър Таралежков
		
		Нов проект, който обединява съмишленици на идеята, че ние сме това, което ядем, пием и четем
		
	
	
 Рене Йошида: патешко магре и палачинки с тиква
	
	
		
			Рене Йошида: патешко магре и палачинки с тиква
		
		
		
	
	
 Да кажем чао на доматите
	
	
		
			Да кажем чао на доматите
		
		
		
	
	
 Лятото на нашето доволство
		
		Ризото с миди и черешов десерт
	
	
		
			Лятото на нашето доволство
		
		Ризото с миди и черешов десерт
		
	
	
 Закуските на Рене: еasy like Sunday morning
		
		Лимонени палачинки, фритата, бъркани яйца върху тост
	
	
		
			Закуските на Рене: еasy like Sunday morning
		
		Лимонени палачинки, фритата, бъркани яйца върху тост
		
	
	
 Проlet it be
		
		Пролетна супа от зелен лук, грах и джоджен, яйчен пастет с масло сирене и босилек и ризото с агнешки езичета, спанак, киселец, див чесън, джоджен и манчего
	
	
		
			Проlet it be
		
		Пролетна супа от зелен лук, грах и джоджен, яйчен пастет с масло сирене и босилек и ризото с агнешки езичета, спанак, киселец, див чесън, джоджен и манчего
		
	
	
 Рене от пролет до зима (февруари)
		
		Бухти, каша и хляб по бабини рецепти
	
	
		
			Рене от пролет до зима (февруари)
		
		Бухти, каша и хляб по бабини рецепти
		
	
	
 Винен туризъм с гастро душа
		
		Храната заема все по-важна роля за изживяването на гостите в избите. Някои български винарни също имат с какво да впечатлят
		
	
		
			Винен туризъм с гастро душа
		
		Храната заема все по-важна роля за изживяването на гостите в избите. Някои български винарни също имат с какво да впечатлят
		
	
	
 Протеиновите храни – мит и истина
		
	
		
			Протеиновите храни – мит и истина
		
		
		
	
	
 7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
	
		
			7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
		
		
		
	
	
 От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
	
		
			От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
		
		
		
	
	
 Сексът & ГЛАДът
		
		Сексът може и да продава, но вкусът остава.
		
	
		
			Сексът & ГЛАДът
		
		Сексът може и да продава, но вкусът остава.
		
	
	
 
	 
	