Новини

#БакхусПосланик: Константин Таквор

"Бакхус" 10 май 2024, 15:27

Интервюто е част от поредицата разговори с новата порция #БакхусПосланици, която се състои от хора с влияние в социалните мрежи, чието съдържание отговаря на нашите ценности. Те допълват първоначалната група от десетима души, които обявихме през есента на 2022 г.
Всички те са

нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.

Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".

Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.

Константин Таквор | @kokersfoodprn

Ето го и Константин, който всички наричат Кокера, не защото много обича породата, а защото е къдрав и много енергичен. "В този пъстър и разнообразен свят трябва да си още по-пъстър и още по-разнообразен", уверен е той. По професия е куклен актьор, но работи с деца сред природата с организацията "Тренелариум". Занимава се с дублаж, води събития и снима. Не се ограничава до една дейност и иска да прави добро. Случайно откритата му любов е кулинарията, вдъхновяваща и вечна.

Кокера е жизнен, любопитен и отворен към шарения свят, необятната гастрономия, пътешествията до непознати земи, а с новите знания по пътя си желае да вдъхновява и да дава добър пример.

Как възприемаш идеята за посланичеството на добрия начин на живот?
Това е страхотна мисия. Едно от прекрасните неща е споделянето, независимо за какво става дума. Да вдъхновиш, да накараш някого да поиска нещо е вълнуващо чувство, както и обратното.

Ако трябва да избереш само едно, кое да бъде: храна или вино?
Много сложен въпрос, защото за всяко ястие има хубаво вино. Но да не забравяме, че на гладно не се пие.

Кой или какво те накара за пръв път да се влюбиш в храната?
Странно е, че като малък съм бил злояд, като тийнейджър се тъпчех като за трима, нищо че бях 150 см с вдигнати ръце, а сега ям абсолютно всичко. В семейството ми почти всички готвят много вкусно и аз с годините опит на хапване осъзнах, че това е едно от нещата, които обичам най-много, а именно да ям вкусна храна. Може би от там тръгна и любовта ми към готвенето, в опитите за надграждане.

Кое е ястието, което винаги те кара да се чувстваш по-добре
Всяко едно вкусно ястие. Не е нужно да е нещо засукано, а да е приготвено с любов, внимание и отношение към продукта, към рецептата, към чинията, към мен.

Коя практика в родните ресторанти ти се иска да спреш да срещаш?
Много са, но най-страшното за мен е меню с повече от една страница, от китайско, през балканска кухня до пица. Когато седна гладен в заведение и видя тези много страници, блокирам тотално.

Коя кулинарна дестинация ти е любима?
Ох, сигурно ще прозвучи банално, но не мога да си избера и ще кажа ВСЯКА! Всяко едно кътче по този кулинарен свят си има своето специално очарование. Аз съм пътувал немалко, но имам да откривам още доста и всеки път, когато с по-красивата ми половинка си правим план за пътуване, едно от най-вълнуващите неща е да планираме къде ще ядем и какво ново ще опитаме, и не говоря за фенси ресторанти и места, а за наистина местно, домашно, вкусно и истинско.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK