#БакхусПосланик: Александър Цеков
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Филип Спасов
Интервюто е част от поредицата разговори с нашите #БакхусПосланици, която се състои от 10 души с влияние в социалните мрежи, чието съдържание отговаря на нашите ценности. Това е
нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.
Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".
Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.
| Филип Спасов | @chef.filipspasov |
Филип, как възприемаш идеята за посланичеството на добрия вкус?
Посланик трябва да е човекът, който да може да те хване за ръка и да ти даде куража и мотивацията да пробваш онова, от което иначе си се страхувал. Винаги съм се гордял, когато някой опита пред очите ми нещо за пръв път. Това ме радва най-много.
Защо се съгласи да бъдеш наш посланик?
Защото трябва повече компетентни професионалисти да не се стесняват и да споделят с хората какво ги вдъхновява. Да споделиш страстта си с някого обогатява целия му свят завинаги. За мен е голяма чест да представлявам Североизтока като морския Бакхустник!
Ако трябва да избереш само едно, кое да бъде: храна или вино?
Аз съм готвач и сладкар по професия, затова ще трябва да е храна. Но най-добре винен кебап, така ги имаме и двете!
Кой или какво те накара за пръв път да се влюбиш в храната?
Шокът, когато дядо ми ми показа как се прави попара. Бях на 4 години. Как видимо прости съставки, комбинирани, правят нещо различно и интересно.
Коя практика в родните ресторанти би искал да спреш да срещаш?
Цена за филия хляб и друга цена за препечена такава. И сервитьорите да са облечени с брандирани униформи на различни марки спонсори, сякаш са пилоти на Формула 1.
Mясто по света, където ходиш дори и само заради гастрономията?
Париж и Барселона.
Какво те кара да се върнеш отново в заведение?
Уважението, с което персоналът се отнася към това, което е в чинията. И вкусът. Преди всичко трябва да е вкусно!
#БакхусПосланик: Александър Цеков
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Петър Божинов
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Стефан A. Щерев
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Андрей и Мария Андрееви
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Адриана Гюзелева
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
Шеф Филип Спасов за рапаните и морето
Кое ще е второто ястие на тазгодишната церемония "Ресторант на годината 2022 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"
От кухнята на Дьо Гол до телевизионната слава: Жак Пепен на 90
Инициатива "90/90" събира десетки шеф-готвачи от цялата страна в чест на френската кулинарна легенда
Гръцка Коледа в селото: празник на дома, трапезата и паметта
Там, където ароматът на мед, печено месо и глъчка от кухнята събират поколенията
✪ Вила Мелник събира семейството на Широка мелнишка лоза в купажа Melnik Family Tree
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe