Новини

Стенли Тучи обикаля Италия в ново кулинарно шоу на CNN

Бакхус 16 февруари 2021, 13:38

Номинираният за Оскар американски актьор Стенли Тучи ("Дяволът носи Прада", "Терминалът", "Игрите на глада") се завръща към италианските си корени в ново телевизионно предаване по CNN. "В търсене на Италия" (Searching for Italy) следва Тучи в обиколките му надлъж и нашир сред разнообразните храни и вина, типични за всеки регион, и в срещите му с колоритни събеседници, обикновено наследили дългогодишни местни традиции.

Първият от 6-те обявени епизода беше излъчен в неделя, на 14 февруари, и е посветен на Неапол, където гид на Тучи е майсторът във въртенето на пици Енцо Коча. В дебютния епизод актьорът, който е запален кулинар, също така се захваща с почти невъзможната мисия да открие най-прясната моцарела и най-вкусните домати Сан Марцано в региона, обикаля и небезизвестния испански квартал в Неапол, където цели семейства се возят на Vespa и простори с цветно пране се веят с километри над тесните улички.

"В търсене на Италия" ще се излъчва веднъж седмично, в неделя, като следващите епизоди отвеждат Стенли Тучи из Рим, Болоня, Милано, Тоскана и Сицилия.

Изпълнителната продуцентка на предаването Ийв Кей споделя пред Wine Spectator, че основната идея на Стенли Тучи като лице на продукцията е "да покаже нагледно пред публиката кулинарната специфичност на всеки отделен регион, фокусирайки сe върху конкретните им исторически, географски и политически особености. Този стремеж го отвежда до събеседници, които работят с огромна страст и познания за занаята си."

Любопитно е, че част от епизодите са снимани в края на 2019 г., преди пандемията, а част - след това, като промяната на динамиката става предмет на наблюдения и обсъждания от Стенли Тучи.

Шоуто е съвместна продукция на новинарския канал CNN и лондонската компания Raw TV.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK