Новини

Рене Йошида: патешко магре и палачинки с тиква

Рене Йошида 22 декември 2016, 14:30

Здравейте драги,
Празниците чукат на вратата и за да ги поканим да влязат в домовете ни, все нещо трябва да сложим на масата. Няма да ви казвам как да си навиете сърмите и как да си напълните чушките. Тази информация се предава по рождение и днк на българина.
По- скоро ще ви предложа лека алтернатива за след така задължителната постна програма. Няма да се тревожите! Кисело зеле има. Ще му добавим само малко патешко магре, а за десерт съм ви забъркала палачинки с печена тиква, салвия и тиквени семки.
Хайде сега, хоп-троп към рецептите, за да остане време и за маска на косата!

Патешко магре с кисело зеле:

Патешко магре, 2бр
Кисело зеле, ½ глава
Червен пипер
Черен пипер
Сол
Олио
Вода

Начин на приготвяне:
Нарязвате киселото зеле и го слагате във вряща вода. Ако не е толкова кисело, го държите по-малко. Проверката е най- надеждния начин. Не искате да е твърде кисело, но не искате и да остане без вкус. Когато прецените, че ви допада на вкус и без да преварявате, прецеждате и поставяте в тавичка с олио и червен пипер. 180 градуса и го забравяте във фурната за момента.

Вземате магрето и от страната на филето го почиствате от сребърната кожа, ако я има. Също така кожата трябва да е колкото самото филе. С нож изрежете всичко, което е отстрани. С върха му направете не твърде дълбоки разрези върху кожата във формата на решетка. Сол и черен пипер.

Слагате магрето от страната на кожата в тиган с почти никаква мазнина, защото самият продукт ще пусне такава . Притискате нежно в началото, за да сме сигурни, че няма да се свие месото и... не знам как да го опиша по друг начин този процес... започвате да "къпете" месото с мазнината, която е в тигана... да го поливате...(просто вижте видеото). И така около 5-7 минути.
Температурата трябва да е средна. След което, прехвърляте месото във фурната за около 4-5 минути на 180 градуса. Моля не се тревожете, че ще остане розово! Такова трябва да бъде. Ако е изпечено до край, месото става сухо, а смъртта на патицата става безмислена. Гответе интелигентно и с уважение към продукта.

Изваждате месото и го завивате в алуминиево фолио. Оставяте така да почине за около 3-4 минути, след което нарязвате на филии с дебелина, колкото ви харесва. Аз бих заложила на 1,5см.

За това време зелето би трябвало да е хванало онзи много секси загар. Вадете и право в чинията при магрето!
Една хитрина от мен - когато сготвих магрето в тигана, не изхвърлих мазнината, а я добавих към зелето.

Палачинки с печена тиква, салвия и тиквени семки:

Яйца, 2 бр.
Брашно, 1 ½ ч.ч.
Печена тиква, 200 гр
Мляко, 1 ½ ч.ч.
Захар, 1 с.л.
Ванилия или ванилов екстракт
Прясна салвия, листата от 2 стръка
Тиквени семки, 100гр
Масло, 1 с.л.
Газирана вода, 50мл
Щипка сол

Начин на приготвяне:
Всичко без семките отива в блендера, а тях ги минавате през сух и горещ тиган, докато не започнат да танцуват и подскачат. Сигурна съм, че няма да пропуснете момента. Това го правим, защото така изкарваме от самата ядка повече вкус. Препоръчвам ви, когато и да добавяте ядки към салати или други ястия, да ги слагате първо на тиган.
Към готовата смес добавяте семките и после е ясно: черпак, тиган от едната страна, от дугата и сте готови. Ако имате малко маскарпоне и нар, ами няма да навреди на палачинките. Мед, сладко или дори може да пробвате и с козе сирене.

Гответе и яжте с любов и благодарност и ако има да си изкарвате нещо си го изкарайте по Нова Година и оставете близките ви да дишат.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK