Хора

#БакхусПосланик: Емилия Стоева

Бакхус 16 декември 2022, 16:36

Този материал е част от зимния брой на списание "Баккус", който може да поръчате ТУК с доставка до избран от вас адрес или да го откриете в търговската мрежа заедно с Капитал, а след време и в Elephant Bookstore, Wonderland Desserts & Cocktails, Chilli Hills Farm, Grape Central, La Cave du Moulin, SeeWines, Zoya, Фантастико, бензиностанции ЕКО и ЛУКОЙЛ и др.

Интервюто е част от поредицата разговори с нашите #БакхусПосланици, която се състои от 8 души с влияние в социалните мрежи, чието съдържание отговаря на нашите ценности. Това е

нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.

Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".

Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.

Емилия Стоева | @mybellafigura
Преди да стане част от виненото общество, Емилия Стоева работи 5 г. в сферата на музиката. През 2020 г. се присъединява към екипа на Avinissima и виното се превръща в основен фокус на работата й. Силата й е управлението на социални мрежи и инфлуенсър маркетингът, като активно работи за това хубавите бутилки да достигнат и да бъдат разбрани от по-широка част от обществото.

Еми, как възприемаш идеята за посланичеството на добрия вкус?
Не възприемам храната като гориво и категорично отказвам да ям нещо, което не ме провокира да се почувствам добре. Вкусът се възпитава и често търсим препоръка къде да хапнем или какво ново заслужава да му се отдели внимание.

Защо се съгласи да бъдеш наш посланик?
За мен е важно обективното и честно мнение, не само за храна и вино. Като човек, който борави всеки ден със социални мрежи, виждам как все по-често се създава неаргументиран фурор около модерни места. Ще се стремя да изказвам честното си мнение и ще разказвам за места, които наистина са ме докоснали.

Ако трябва да избереш само едно, кое да бъде: храна или вино?
Вино!

Кой или какво те накара за пръв път да се влюбиш във виното?
Винаги ще съм им благодарна: Яна Петкова и Ивайло Игнатов - винен дегустатор и главен готвач. Хора, гребящи с пълни шепи от красотата на живота. Имам щастието заедно с тях да показваме, че виното и храната могат да бъдат на високо ниво, без непременно това да бъде скъпо.

Коя практика в родните ресторанти би искала да спреш да срещаш?
Да спра да чувам, че виното на чаша е "бяло, червено, розе", също и да спра да виждам, че масово то е от кутия. Бих си пожелала да видя и разнообразни, интересни и различни винени листи.

Mясто по света, където ходиш дори и само заради гастрономията?
В момента е Тел Авив.

Какво те кара да се върнеш отново в заведение?
Отношението към работата с храната - от кухнята до сервитьорите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK