ОТ БРОЯ: Достолепен, но достъпен
Бакхустници на по чаша вино с щъркели в Елзас
#БакхусПосланик: Кристина Маркова
Интервюто е част от поредицата разговори с нашите #БакхусПосланици, която се състои от 10 души с влияние в социалните мрежи, чието съдържание отговаря на нашите ценности. Това е
нашето дигитално семейство, нашите очи, уши и небце.
Посланиците ни са "бакхустници", които образоват, мотивират и насърчават развитието на гастрономическата и енологична култура в нашата страна. Те видимо споделят философията ни, че ние сме това, което ядем, пием и четем. В профилите им ще откривате адекватно и откровено съдържание по повод интересни места, отличаващи се в гастрономическо отношение. Постовете от тях ще виждате обикновено като "стори" или пост в социалните мрежи и брандирани със специална лента "#БакхусПосланик".
Споменатите места, услуги или продукти не са рекламодатели. Съдържанието е създадено, за да изразява честното мнение на авторите му.
| Кристина Маркова | @krissmarkova |
Кристина Маркова е съсобственик на вино бар, организатор на събития, фотограф по професия и "непрофесионален инфлуенсър в това чудо, наречено Instagram". Занимава се с много неща, но винаги акцент е виното, което, както тя казва, "диктува живота ми в последните 10 години".
Крис, как възприемаш идеята за посланичеството на добрия вкус?
Готина e. Винаги съм била на мнение, че добрите локации с адекватно обслужване, вкусна храна (ама не за 100 лв.) и добри напитки трябва да бъдат споделяни. А и наистина има много места, които не са масовка и остават някак скрити дори за най-любопитните.
Защо се съгласи да бъдеш наш посланик?
Интересно е за мен, а и така и така постоянно споделям в приятелския ми балон какво ми е харесало или не.
Ако трябва да избереш само едно, кое да бъде: храна или вино?
Вино, при това пенливо. Или кафе. Обичам храната и ми личи, но пенливото вино ме спасява и ощастливява почти винаги.
Кой или какво те накара за пръв път да се влюбиш във виното?
Подариха ми бутилка австрийско пенливо розе на изба Buchegger за 25-ия рожден ден. Тези мехурчета ме докараха до пълен екстаз и сякаш ме удари някаква могъща сила и ми каза "ще се занимаваш с вино". От много отдавна точно това не се произвежда, но определено ми остава в топ 3.
Коя практика в родните ресторанти би искала да спреш да срещаш?
Високите цени и големите менюта с картинки (сериозно?).
Mясто по света, където ходиш дори и само заради гастрономията?
Ако трябва да отговоря със сърце - Монополи, Пулия. Това малко градче ме плени със скрити места, които някак изскачат от нищото, предлагат забравени местни рецепти и просто сервират честна храна. И категорично мога да ви кажа къде не искам да ходя заради храната никога повече - Малта!
Какво те кара да се върнеш отново в заведение?
Доста злопаметен човек съм на тази тема: ако нещо не ми е харесало, било то и детайл, трудно се връщам. Все пак мисля, че е много лесно да впечатлиш гост и да го накараш да се върне. Не го лъжеш за цени, предлагаш истинска храна, имаш елементарни познания за всичко, което сервираш, и не позволяваш да се пуши в заведението ти.
ОТ БРОЯ: Достолепен, но достъпен
Бакхустници на по чаша вино с щъркели в Елзас
#БакхусПосланик: Александър Цеков
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Петър Божинов
Това е новата вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Стефан A. Щерев
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Андрей и Мария Андрееви
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
#БакхусПосланик: Адриана Гюзелева
Задава се нова вълна посланици на добрия вкус, те се включват към вече съществуващите десетима.
От редактора: Еднорози по села, хижи и под елхата
Празничният "Бакхус" излиза на 22.12. - отново в тандем с "Капитал"
"Отвъд отъпканите пътеки" идва на 22.12, търсете го заедно с Капитал из цялата страна
#БакхусПосланик: Радостина Ганева
Ние сме това, което ядем, пием и четем
#БакхусПосланик: Мария Жекова
Ние сме това, което ядем, пием и четем
#БакхусПосланик: Рене и Джун Йошида
Ние сме това, което ядем, пием и четем
#БакхусПосланик: Георги Тошев
Ние сме това, което ядем, пием и четем
#БакхусПосланик: Александър Таралежков
Нов проект, който обединява съмишленици на идеята, че ние сме това, което ядем, пием и четем
"Манджа с грозде": Новият нюзлетър на "Бакхус"
Двуседмична селекция с най-интересното, ново и вкусно от света на гастрономията според екипа на "Бакхус"
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
Първият азиатски бар, който печели титлата "Най-добър бар в света", е ода на римската простота – и я поднася със стил в Хонконг.