Лятото върви с коктейл: 3 рецепти с уиски
50 мл Naked Malt
25 мл кокосова вода
25 мл сок от ананас
20 мл сироп от агаве
15 мл лимонов сок
Как: Разклатете всички съставки в шейкър с лед, а след това прецедете течността и сервирайте в чаша с още лед. Гарнирайте с листа от ананас.
|
50 мл Naked Malt
25 мл лимонов сок
25 мл сироп от ревен*
белтък (по желание)
Как: По метода на "обратния сух шейк: разклатете всички съставки (без белтъка) с лед в шейкър. Премахнете леда, добавете вече и белтъка и разклатете отново, а след това прецедете течността и сервирайте в чаша с лед. Гарнирайте с няколко стръкчета свеж ревен.
*За сиропа: Нарежете 4 пръчици ревен (около 400 г) на малки парченца и ги добавете в тиган с 300 мл вода. Гответе на умерен огън, докато ревенът омекне, след което прецедете и добавете 300 г захар. Загрейте, докато захарта се разтвори, прецедете отново и оставете да се охлади. Коктейлът e готов, а останалото количество сироп ще оживее в хладилника, но за не повече от месец.
Ако пък предпочитате коктейлът в чашата ви да е приготвен от истински професионалист, то барманите на Naked Malt ще ви очакват на 10 и 11 септември на Bar & Snack Fest, на алеите пред НДК, до Кино Кабана.
Консумирайте Naked Malt отговорно. Чист или в коктейл.