Платена публикация

Барбекюто върви с коктейл: 3 рецепти с Тенеси уиски

Бакхус 02 август 2022, 16:39

Тази статия е част от поредицата ни, посветена на рецепти за коктейли, които може да направите лесно у дома. Вижте и останалите:
3 рецепти с джин
3 рецепти с уиски
3 рецепти с водка
3 безалкохолни рецепти

Вече над 150 години легендарното уиски Jack Daniel's се създава на едно и също място - Линчбърг, Тенеси. Вкусът на Jack се дължи на омекотяването през 3 метра кленови въглени. Това е стъпката, която отличава тенеси уискито от бърбъна и го прави толкова специално.

Подбрани за вас са три коктейла с участието на Jack Daniel's Old N 7, Gentleman Jack и Jack Daniel's Tennessee Honey. А какво ги различава едно от друго:

Gentleman Jack - двойно омекотено премиум уиски. Неговата рецепта включва всички съставки на Jack Daniel's Old No 7. с една единствена разлика: че преминава не един, а два пъти през филтъра от кленови въглени, веднъж преди и веднъж след отлежаване в собствено направени дъбови бъчви.

Jack Daniel's Tennessee Honey - съчетание от Jack Daniel's Tennessee Whiskey и меден ликьор. Този интересен нов бленд е създаден, за да удоволетвори всички стари и нови приятели на марката, които са готови да опитат Jack Daniel's по нов различен начин. Препоръчва се да се сервира винаги изстуден, а през лятото е добър участник в освежаващи коктейли. Характеризира се със сладки нотки на ванилия, опушен дъб и кайсия, финалът е меден, мек и дълъг.

Lynchburg Lemonade
Ако посетим приятелите ни от Линчбърг, Тенеси, те ни гарантират топло посрещане и студена чаша лимонада. Някои може да го нарекат жест на южняшко гостоприемство, но за тях е просто начин да ни кажат "здравей".
С какво:
50 мл Jack Daniel's Old No. 7®
20 мл захарен сироп (2 части захар: 1 част вода)
30 мл прясно изцеден сок от лимон
150 мл Sprite

Как:
Напълнете 3/4 от висока чаша с кубчета лед. Налейте Old No. 7 върху леда и добавете останалите съставки. Разбъркайте енергично. Добавете Sprite-a. Гарнирайте с резен лимон и сервирайте.

Gentleman Sour
Един от най-поръчваните и отличителни коктейли в света.
С какво:
50 мл Gentleman Jack
30 мл прясно изцеден лимонов сок
15 мл захарен сироп
2 капки Angostura битер
1 белтък (по желание)

Как:
Напълнете шейкър наполовина с кубчета лед. Сложете всички съставки и разклатете енергично за 20-30 секунди. Напълнете ниска чаша за уиски наполовина с кубчета лед и изсипете съдържанието в чашата. По желание може да добавите и разбит белтък. Гарнирайте с резен портокал и черешка, сервирайте.

Honey Lemonade
С какво:
50 мл Jack Honey
30 мл фреш лимон
150 мл Schweppes сода

Как:
Напълнете 3/4 висока чаша с кубчета лед. Налейте Jack Honey и фреша. Разбъркайте. Добавете сода, гарнирайте с резен лимон и сервирайте.

Ако пък предпочитате коктейлът в чашата ви да е приготвен от истински професионалист, то барманите на Jack Daniel's ще ви очакват на 10 и 11 септември на Bar & Snack Fest, на алеите пред НДК до Кино Кабана.

Консумирайте Jack Daniel's чист или в коктейл. Винаги отговорно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK