Д-р Джон Дъннинг с лекция за сомелиерството в HRC Culinary Academy
Д-р Джон Дъннинг е главен преподавател в Университета Шефийлд Халъм – Хотелиерство и ресторантьорство (катедра "Управление на сектора на услугите").
Специализирани умения: Управление на храните и напитките; Гастрономия и кулинарни изкуства; Вино с особен интерес и опит в обслужването на клиенти.
Пролетта дойде, а с нея и виненият календар започна да се запълва с интересни събития. Едно от тях е предстоящата лекция на д-р Джон Дъннинг от Универститета Шефийлд Халъм, който е тук по покана на HRC Culinary Academy. На 25 април от 10:30 ч. той ще говори на тема "Професионализъм: постигане на повече продажби на вино в ресторанта и ролята на сомелиера". Входът е свободен и лекцията ще бъде насочена както към ресторантьори и сомелиери, така и към всички с интерес в областта на виното.
Кога?
25 април 2018 г. в 10:30 часа – вход свободен
Къде?
Кулинарна академия HRC - бул. "Цар Борис III" № 59, София 1612
Д-р Джон Дъннинг е завършил "Управление на хотелиерството" в Кеймбридж, а след това и в хотелиерската школа в Норуич. Следват няколко години работа в Claridge's и хотел Savoy в Лондон на различни позиции, както в сферата на храните и напитките, така и в хотелската част. Помощник управител на ресторант и управител на ресторант в различни хотели в Лондон. Опитът в Лондон е последван от работа в чужбина в продължение на няколко години, най-продължително време във Франция, Монако / Монте Карло, Швейцария и Джърси, Англо-нормандските острови.
Чуждестранният му опит включва и Италия, Австралия, Тайланд и Холандия. Следващият етап от кариерата му продължава в Америка при покойния Чарли Тротер.
Преподава управление на хотелиерството в Англия и Холандия.
Работил е като Ръководител обучение на персонала в Gordon Ramsay Holdings, Лондон, в продължение на повече от три години, където също е извършвал и консултантска работа от името на Гордън Рамзи.