Новини

Шеф Виктория Балтутите е сред лекторите на Бакхус GourmEAT the future

Бакхус 19 юни 2023, 13:04
Шеф Виктория Балтутите

Съвсем наскоро Виктория Балтутите стана първият шеф-инструктор в България, завършил програма "Устойчиви практики в кулинарията" на престижната асоциация World Chefs, като новите знания тя прилага в работата си като инструктор в най-голямата кулинарна академия в Източна Европа - HRC Culinary Academy, а ще ги покаже и на дебютното издание на

Бакхус GourmEAT the future, където ще има лекция от сцената на 1 юли (събота).

Лекцията е безплатна за всички посетители на събитието, което съчетава гурме фест и забавно-образователни лекции, демонстрационно готвене и дегустации, всички посветени на бъдещето на храната.

Билети и повече информация за събитието - ТУК.

По време на лекцията си шеф Виктория Балтутите ще отговори на въпроси като това какво означава да си устойчив професионалист в кухнята, така че да се превърнеш в катализатор на положителна промяна в една от най-влиятелните за околната среда индустрии. Ще научим и къде е разликата между привидните твърдения и реалните действия в подкрепа на зелените практики. Не на последно място тя ще адресира въпроса, който вероятно всички си задаваме: готвачите, насочени към нулевия отпадък, ли са новите рок звезди или това е поредната мода?

Защо са специални "Устойчиви практики в кулинарията" и шеф Балтутите

Професионалната програма, която шеф Балтутите насоро завърши като единствения инструктор от България (макар и тя родом да е от Литва), е изключителна инициатива, създадена от световната асоциация World Chefs, като част от съвместната им кампания "Да нахраним планетата" с фондацията за храна на Electrolux. Програмата е специално разработена, за да предостави на готвачите необходимите знания и умения за устойчивост в работата им, като по този начин се стимулира положителна промяна за планетата и рентабилност в кухнята.

Тази всеобхватна програма включва редица важни теми като храна, енергия, вода и управление на отпадъците, и гарантира, че готвачите са добре подготвени да мислят и действат устойчиво. С този сертификат пред шеф Виктория се открива възможността да окаже значително влияние в кулинарната индустрия в България, поставяйки висок стандарт за отлични постижения за своите колеги.

Чрез сертифицирането си тя ще преподава зелени практики на всички курсисти в кулинарна академия HRC. Модулът по устойчивост се превръща в съществена част от програмата по "Кулинарни изкуства" в академията, а всеки, който завърши курса, ще бъде официално сертифициран с персонален сертификат от World Chefs.

Този сертифициране е признание както за експертния опит на готвача, така и за изключителната работа, която World Chefs извършва глобално с цел насърчаване на образованието по устойчиви практики в кулинарията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK