Уникална по рода си вечеря с 5 JRE шеф-готвачи предстои в София
На 7 ноември в ресторант Talents творят 6 забележителни шеф-готвачи с 6 различни философии, обединени от HRC Culinary Academy
Шеф със зелена Michelin звезда идва в София за специална вечеря
Силна пролет за кулинарията в България и звездите Michelin: след като преди по-малко от месец в Kempinski Hotel Grand Arena Bansko дойдоха 5 готвачи от ресторанти с общо 6 звезди, на 13 април в София идва шеф Бьорн Масоп от Нидерландия. Ресторанът Lokaal, където той работи, през 2021 г. стана носител на зелена звезда, давана за забележителна устойчива кухня, а Масоп е в София по покана на HRC Culinary Academy и ще приготви ястия от специално подбрани местни български продукти в рамките на
тематична вечеря в ресторант "Таланти" с куверт от едва 69 лв.
След натрупан опит в някои от най-добрите ресторанти в Нидерландия шеф Бьорн Масоп решава да промени напълно техниките си за готвене, като изключи луксозните продукти и премине към качествени и лесно достъпни такива.
Той насочва вниманието си към изграждане на връзки с местните фермери и производители, като поставя акцент върху здравословните и качествени съставки. Това му позволява да отвори очите си за това как работят хранителните системи и да сподели своите наблюдения и знания с други професионалисти и ентусиасти в сферата.
Затова трудът му е награден със зелена звезда Michelin звезда през 2021 г. за това, че поема инициативата да покаже колко важна е употребата на качествени съставки и създаването на стойностни продукти.
Вече е известно и менюто за тематичната вечеря:
Амюз
Скумрия | Овче сирене, аспержи, копър
Предястие
Картофи | Яйчен жълтък, див чесън, пръжки
Първо
Агнешко | Цвекло, Beurre Blanc, Роза
Основно
Черен дроб | Ревен, магнолия, мед
Десерт
Суфле | Младо сирене, Жасмин
Цената на куверта е 69 лв./човек.
Можете да резервирате вашата маса ТУК или на телефон +359 882 947 42
Уникална по рода си вечеря с 5 JRE шеф-готвачи предстои в София
На 7 ноември в ресторант Talents творят 6 забележителни шеф-готвачи с 6 различни философии, обединени от HRC Culinary Academy
До Чикаго без назад
Кулинарна академия HRC изпраща своя стажантка в един от най-впечатляващите ресторанти в света – Alinea, Чикаго
Българин отново на световната олимпиада за млади готвачи
На Young Chef Olympiad 2023 в Индия ще участва ученик на кулинарната академия HRC
Ловци на истории: Храната, която създава спомени
InGlobo ви кани на гурме вечеря под звездите с вдъхновяващи разкази и срещи
Специално за "Бакхус": Бьорн Масоп за "зеления" Michelin и храната като продължение на земята
Разговор с лицето на новото поколение "зелени" готвачи
Haute кухнята: 6 звезди Michelin в Банско
По следите на уникално (без да преувеличаваме) за България събитие
Български крем карамел като за световно
Според младия шеф-готвач Ирина Бъчварова има ресторанти в България, които са по-добри от такива със звезди Michelin
6 звезди Michelin гостуват на Банско
Петима легендарни готвачи с общо шест звезди ще творят за гостите на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско
HRC Culinary Academy с пореден и непоследен успех
Млади таланти от родния кулинарен свят покоряват международни хоризонти с програмата Еразъм+
Кои са победителите от в третото издание на "Гастрономически пътеводител 2025"
Как да си направите бяло греяно вино
Световната седмица на ракъ започва
Селекция: 9 вкусни адвент календара
Първият адрес за #безценни кулинарни моменти е UNICA by priceless
Ново място | Mova Cafe