Three Cents завладява с лятна свежест топ баровете в България
Продуктовата гама на супер-премиум газираната безалкохолна марка у нас включва дванадесет предложения, достъпни в избрани премиум заведения в страната
Лятото върви с коктейл: 3 рецепти с уиски
50 мл Naked Malt
25 мл кокосова вода
25 мл сок от ананас
20 мл сироп от агаве
15 мл лимонов сок
Как: Разклатете всички съставки в шейкър с лед, а след това прецедете течността и сервирайте в чаша с още лед. Гарнирайте с листа от ананас.
|
50 мл Naked Malt
25 мл лимонов сок
25 мл сироп от ревен*
белтък (по желание)
Как: По метода на "обратния сух шейк: разклатете всички съставки (без белтъка) с лед в шейкър. Премахнете леда, добавете вече и белтъка и разклатете отново, а след това прецедете течността и сервирайте в чаша с лед. Гарнирайте с няколко стръкчета свеж ревен.
*За сиропа: Нарежете 4 пръчици ревен (около 400 г) на малки парченца и ги добавете в тиган с 300 мл вода. Гответе на умерен огън, докато ревенът омекне, след което прецедете и добавете 300 г захар. Загрейте, докато захарта се разтвори, прецедете отново и оставете да се охлади. Коктейлът e готов, а останалото количество сироп ще оживее в хладилника, но за не повече от месец.
Ако пък предпочитате коктейлът в чашата ви да е приготвен от истински професионалист, то барманите на Naked Malt ще ви очакват на 10 и 11 септември на Bar & Snack Fest, на алеите пред НДК, до Кино Кабана.
Консумирайте Naked Malt отговорно. Чист или в коктейл.
Three Cents завладява с лятна свежест топ баровете в България
Продуктовата гама на супер-премиум газираната безалкохолна марка у нас включва дванадесет предложения, достъпни в избрани премиум заведения в страната
Whiskey Fest Sofia се завръща с девето издание
Обиколете света на уискито за три дни от 7 до 9 октомври в Sofia Event Center
Как пият уискито и джина си кралските особи?
.... и не само. Разказ за питиетата, предпочитани от политици, писатели и поп икони
Бакхус Bar & Snack Fest 2022
Нов герой на хоризонта: 3 рецепти с Jägermeister Manifest
Пробвай тези идеи у дома и си забъркай нещо наистина различно
От броя: РОМантичен сезон
Ромът става все по-голяма категория заради своето разнообразие и всесезонност - тъкмо в това е и чарът му
Лято по финландски: 3 рецепти с водка
Вижте какво може да сътворите в коктейлна чаша у дома с Finlandia
Барбекюто върви с коктейл: 3 рецепти с Тенеси уиски
Поредицата ни от коктейлни рецепти завършва с американската класика Jack Daniel's
Бакхус Bar & Snack 2022: 10 - 11 септември
Лятото върви с моктейл: три безалкохолни рецепти
Питие без градус, но изпълнено с вкус и подходящо за хора на всякакви възрасти - ето как
Тенденции в бар индустрията през 2022
Индустрията отгръща нова страница с опреснен подход към преживяванията
ОТ БРОЯ: Twinkle, twinkle, little bar
Откритията, заради които предстои пренаписавне на учебниците по миксология, и среща с Холивуд отблизо на Athens Bar Show
Танос, супербарманът
Разговаряме с основателя на бар #14 в света Baba au Rum в Атина
Чаените чудеса на Маш Митака
На какво с най-голямо удоволствие би се отдал потъналият в нищоправене в Пловдив човек? На пиене на коктейли, разбира се!
Снежната страна на Кейичи Ияма
На 95 г. той беше най-възрастният японски барман, а неговият коктейл Yukiguni е наследството му
Уиски с... яйце: благотворителност за 2 млн. долара
The Emerald Isle Collection стана един от най-скъпите алкохолни аукционни предмети в историята
Алкохолни войни: САЩ и Европа временно се споразумяха за митата върху вино и уиски
Според френските власти търговската война е коствала 400 милиона евро през 2020 г.
Време е за World Class коктейли
Кратка уиски енциклопедия
Някои размишления, факти и препоръки, вдъхновени от Whiskey Fest Sofia
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.