На по чаша

Лятото върви с коктейл: 3 рецепти с джин

Бакхус 23 август 2022, 10:25

В очакване на дебютното издание на Bar & Snack Fest, който ще събере коктейли, хапки, производители и най-важното - ценителите им, сме подбрали 3 рецепти с BULLDOG, които лесно могат да се направят в домашни условия, за да знаете какво ви очаква на 10 и 11 септември в алеите пред "Кино Кабана" в парка на НДК.

Ръчно изработен в английска дестилерия, която произвежда джин с най-високо качество от 250 години насам, BULLDOG Gin неслучайно е отличен с бронз на годишните награди за високоалкохолни напитки Berlin International Spirits Competition.

Произвежда се в традиционни медни казани от 100% британска пшеница, а четворната дестилация и употребата на 12 екзотични билки и висококачествени съставки му дават балансиран аромат и ярък завършек.

3 от съставките в този джин са характерни за марката - китайски лотос, турски бял мак и китайскo драконово око.
Ето какво може да забъркате на практика:

Bulldog Gin Tonic
С какво:
50 мл BULLDOG London Dry Gin
150 мл Schweppes тоник
резен грейпфрут
стрък розмарин

Как:
Напълнете копа чаша с лед и налейте последователно съставките. Гарнирайте с резен грейпфрут и стрък розмарин. Разбъркайте с висока лъжица веднъж и внимателно, за да се запази газировката на тоника. Отпийте.

Bulldog Herbal
С какво:
50 мл Bulldog джин
25 мл пресен лимон
4-5 листа босилек
Schweppes тоник

Как:
Смесете джина, лимона и босилека в шейкър и допълнете с кубчета лед. Разклатете енергично за 10 сек. Прецедете през фина цедка в голяма чаша за червено вино пълна догоре с лед. Долейте тоника и украсете с листа босилек. Отпийте.

Pink Bulldog
С какво:
50 мл Bulldog джин
50 мл пресен сок от грейпфрут
50 мл Schweppes тоник

Как:
Напълнете копа чаша с лед и налейте последователно съставките. Гарнирайте с резен грейпфрут. Разбъркайте с висока лъжица веднъж и внимателно, за да се запази газировката на тоника. Отпийте.

Ако пък предпочитате коктейлът в чашата ви да е приготвен от истински професионалист, то барманите на BULLDOG джин ще ви очакват на 10 и 11 септември на Bar & Snack Fest.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK