Платена публикация

Лято по финландски: 3 рецепти с водка

Бакхус 10 август 2022, 16:56

Тази статия е част от поредицата ни, посветена на рецепти за коктейли, които може да направите лесно у дома. Вижте и останалите:
3 рецепти с джин
3 рецепти с Тенеси уиски
3 рецепти с уиски
3 безалкохолни рецепти

Действието се развива в северната част на Финландия. Вода, слънце, ечемик. Това са факторите, които поставят водка Finlandia във високия сегмент спиртни напитки и я задържат там вече пет десетилетия. Сега в центъра на спиртното внимание е новото попъление в портфолиото - Finlandia Botanical - освежаваща напитка на основата на водка, която съчетава чистотата на Finlandia с най-доброто, което природата може да предложи.

Изработена с грижа и изцяло натурални съставки, Finlandia Botanical не съдържа захар, с по-нисък алкохолен градус е, има лек, освежаващ вкус и е съвършено лесна за сервиране. Finlandia Botanical "Горски плодове и роза" (Wildberry & Rose) съчетава отличителната мекота на водка Finlandia с естествените аромати на горски плодове и свежи нотки на роза.

Водата
Finlandia е единствената водка, която се произвежда от водоизточник, който не изисква допълнителна обработка. Водата, използвана за дестилация, тече през образуваните от хилядолетни ледници морени.

Слънцето
Всяко лято във Финландия слънцето не залязва за 72 дни. То свети нощем и лъчите му огряват ечемика на необичайната земя, за което се твърди, че освен интересен имидж придава и допълнителен свеж характер на водката.

Ечемикът
В повечето случаи висококачествената водка се дестилира от зърнени култури като царевица, ръж, пшеница или ечемик.
Финландският ечемик Suomi, от който се прави Finlandia, е шестредов - характеризира се с високо съдържание на протеин и ниско такова на захар. В студените северни финландски земи не може да узрее нито един друг вид ечемик освен него.
Suomi се превръща в каша, която преминава през над 200 стъпки на дестилация за повече от 50 часа, а през това време е зорко наглеждана от майстори.

Обърнахме се към Finlandia и те ни дадоха тези три лесни и бързи рецепти за коктейли, с които да загрявате до идването на Bar & Snack Fest, където барът на водка Finlandia ще очаква всеки с афинитет към тази напитка.

Rose Spritz

С какво:
50 мл Finlandia Botanical Wildberry & Rose
150 мл розов тоник
2-3 капки сок от лайм

Как:
Миксирайте съставките в шейкър и изсипете в чаша. Украсете с резен лайм.


Espresso Martini
С какво:
50 мл Finlandia Vodka
10 мл захарен сироп
50 мл еспресо

Как:
Миксирайте съставките в охладен шейкър и изсипете в Мартини чаша. Украсете с три зърна кафе за късмет.


Herbarium
С какво:
50 мл Finlandia Vodka
30 мл лимонов сок
20 мл захарен сироп
газирана вода
сол
яйчен белтък
пресен босилек

Как:
Добавете съставките в шейкър и разклатете енергично. Изсипете в чаша и украсете с пресен босилек. Сервирайте.

Ако пък предпочитате коктейлът в чашата ви да е приготвен от истински професионалист, то барманите на Finlandia Vodka ще ви очакват на 10 и 11 септември на Bar & Snack Fest, на алеите пред НДК, до Кино Кабана.

Консумирайте Finlandia чиста или в коктейл. Винаги отговорно.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK