Шеф Реми Жиро гостува на най-добрия ресторант на път у нас
Come Prima в Банско, част от Kempinski Hotel Grand Arena Bansko, отново посреща кулинар с Michelin опит
Come Prima, Банско
Ресторант Come Prima участва в Седмица на ресторантите: Авторска кухня.Адрес: Кемпински Хотел Гранд Арена Банско гр.Банско 2770, ул. "Пирин" № 96
За резервации: 0884 904 221
Работно време: понеделник-неделя - 12:30 - 23:00
ww.kempinski.com/bansko
Вечеря, куверт: 70 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив ракия Културна Отлежала; по 125 мл от вид вино Via Vinera Шардоне & Совиньон Блан и Via Vinera Каберне Совиньон & Сира , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Предястие | StarterМиди Сен Жак сервирани с опушено пюре от карфиол, лимонов гел, семена босилек, черноморска сол и кресон
Seared Scallops with smokes cauliflower puree, lemon gel, basil seeds, black sea salt & cress
Основно ястие | Main dishСвинско филе в собствен сос, сервирано върху
Карпачо от тиквички, пюре от ябълка и целина, тиквени семки, спанак и боб фава
Local Pork Fillet
Pumpkin carpaccio, pumpkin seeds, apple & celeriac puree, spinach, fava beans and pork jus
Десерт | Dessert
Топъл шоколадов Фондант, топка ванилов сладолед и бадемови трохи
Warm Chocolate Fondant, vanilla ice cream, almond crumble
От съвсем скоро ресторант Come Prima приветства своя нов главен готвач Тревор Портели. Той е малтийски кулинарен специалист с над 15-годишен международен опит в петзвездни хотели и ресторанти. Шеф Портели има натрупан межуднароден опит в Малта и Великобритания, а миналата година получава приза "Най-добър главен готвач" на Малта за 2016 г.Вечеря, куверт: 70 лв.
Предястие/ Starter - Кралски Миди сервирани с опушено пюре от карфиол, лимонов гел, семена босилек, черноморска сол и кресон
Seared King Scallops with smokes cauliflower puree, lemon gel, basil seeds, black sea salt & cress
Основно ястие / Main course - Свинско филе в собствен сос, сервирано върху Карпачо от тиквички, пюре от ябълка и целина, тиквени семки, спанак и боб фава
Local Pork Fillet Pumpkin carpaccio, pumpkin seeds, apple & celeriac puree, spinach, fava beans and pork jus
Десерт / Dessert - Топъл шоколадов Фондант, топка ванилов сладолед и бадемови трохи
Warm Chocolate Fondant, vanilla ice cream, almond crumble
Шеф Реми Жиро гостува на най-добрия ресторант на път у нас
Come Prima в Банско, част от Kempinski Hotel Grand Arena Bansko, отново посреща кулинар с Michelin опит
Hamachi-ni, София
Talents, София
Umami - Japanese Food & Garden, София
Ресторант Note di Vino, Пловдив
Бистро "Европа", Варна
Ресторант "Олеа" БМ
Седмица на ресторантите: Aвторска кухня
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.