Седмица на ресторантите: ЧЕРНО МОРЕ
Ресторант Таланти, София
гр. София 1142, ул. "Петър Берон" № 9 (в района на НДК)За резервации: 02 421 90 68
Работно време: 11:00 – 22:00 ч. (понеделник - събота)
http://www.restauranttalents.bg/
https://www.facebook.com/restauranttalents
ВЕЧЕРЯ
Куверт: 36 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Узо Пломари; по 125 мл от вид вино Soli бяло вино 2016 и Soli розе 2016, предоставени от винарска изба Едоардо Миролио; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna & S.Pellegrino.
Аmuse / АмюзТартар от маринована скумрия с джинджифил и едамаме
Marinated mackerel tartar with ginger and edamame
Starter / Стартер
Крем супа от миди с фенел, пушен бекон и крутон с чесън и босилек
Mussel chowder with fennel and smoked bacon with garlic and basil crouton
Main course / Основно ястиеЧерноморска акула с подсладено пюре от пaщърнак, спанак и шафраново - ванилoв сос
Black sea shark with sweet parsnip puree, spinach and saffron - vanilla sauce
Dessert / ДесертЛимонова тарта с компресирани ягоди и мохито сорбе
Lemon tart with compressed strawberries with mojito sorbet
Седмица на ресторантите: ЧЕРНО МОРЕ
Ресторант Umami, София
Ресторант Морска градина Swiss-Belhotel Dimyat, Варна
Ресторант Salini, Бургас
Ресторант Ernie Hemingway, Варна
Ресторант El Simpatico, Балчик
Протеиновите храни – мит и истина
Денят на мавруда – празник на българските сортове и на идентичността във виното
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност
Сексът & ГЛАДът
Сексът може и да продава, но вкусът остава.