Седмица на ресторантите: ЧЕРНО МОРЕ
Ресторант Ernie Hemingway, Варна
ул. "Капитан Георги Георгиев", Kрайбрежна Алея, Северни Морски Бани, 9002 ВарнаЗа резервации: 088 840 8445
Работно време: 11:30 - 00:00 ч. (всеки ден)
www.erniehemingway.com
ОБЯД И ВЕЧЕРЯ
Куверт: 50 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Узо Пломари; по 125 мл от вид вино Soli бяло вино 2016 и Soli розе 2016, предоставени от винарска изба Едоардо Миролио; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
СалатаМикс от свежи салати с пресни миди, лук конфи, белен домат, краставици и копър сервирани в кошничка от маково семе с екзотичен дресинг от маракуя
ПредястиеДует от тарама с червен хайвер и тартар от паламуд, лайм и авокадо поднесени с домашно изпечени гризини
ОсновноКотлет от черноморски калкан в манго-джинжър марината гарниран с глазирани зеленчукови жулиени
ДесертКрем Брюле "Пистачо" с домашен сладолед от кокос
Седмица на ресторантите: ЧЕРНО МОРЕ
Ресторант Umami, София
Ресторант Таланти, София
Ресторант Морска градина Swiss-Belhotel Dimyat, Варна
Ресторант Salini, Бургас
Ресторант El Simpatico, Балчик
Вечеря: Стрийт Фууд Гурме
Ново място | Osteria Luce
110 хил. евро за килограм аромат
Средствата, събрани от продажбата на най-ценните трюфели, традиционно се даряват за благотворителни каузи, затвърждавайки благородната мисия на събитието.
Какво се случи в Сан Себастиан - градът, който формира вкусовете на света
Най-важното от тазгодишното издание на Gastronomika: тенденциите за следващите години са традиция, техника и устойчива кухня
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025