Ресторант "Софра" и шеф Станислав Димитров впечатляват с изкуството на българската кухня
В сърцето на Розовата долина, само на 20 минути от гр. Казанлък, се намира ресторант, който обещава да стане неизменна част от българската кулинарна сцена - ресторант "Софра" в Kings' Valley Medical & Spa Hotel. Воден от шеф Станислав Димитров, един от най-талантливите млади майстори-готвачи в България и финалист в кулинарното риалити състезание "Hell's Kitchen Bulgaria 2024", ресторант "Софра" предлага на гостите си съвременен прочит на българската кухня с вдъхновяващи интерпретации на традиционни рецепти.
От фермата до Софрата
Традиционният ресторант "Софра" залага на натуралните и пресни продукти, които се набавят свежи всеки ден от местни производители и ферми в района на гр. Казанлък. Мисията на шеф Станислав Димитров и неговия екип е да предоставят автентични български вкусове на своите гости с всяко ястие, а в допълнение стимулират и местните производители.
Вдъхновен от културното наследство на България, шеф Димитров представя меню, което улавя духа на българската кухня, като я обогатява със съвременни кулинарни техники и висококачествени продукти от местни ферми и производители. Всяко ястие е внимателно подбрано и създадено, за да отведе гостите на кулинарно пътешествие, изпълнено с вкусовете и ароматите от региона около Казанлък. Тук природата щедро дарява не само с плодородие, но и с един от най-разпознаваемите символи на България - българската роза, която шеф Станислав и екипът му използват умело в своите ястия.
Освен с изкушения от основното си меню ресторант "Софра" не спира да изненадва своите гости със сезонни менюта, които носят духа на времето и топлината на българските традиции. През есента шеф Станислав Димитров върна гостите в спомените от детството с меню, вдъхновено от аромата на тиква и печени кестени. Той представи 10 ястия, които съчетаваха носталгията и уютната топлина на есента. Сега обаче идва ред на зимното меню - внимателно подготвено, за да запали усещането за празничност и уют. Очакват ви нови кулинарни шедьоври, вдъхновени от зимата и казанлъшките традиции.
За още по-пълноценно изживяване, ресторантът предлага внимателно подбрана винена листа, която акцентира върху български вина, които перфектно допълват вкусовете в менюто.
За шеф Станислав Димитров
Шеф Станислав Димитров е добре познат със своето участие в кулинарното риалити предаване "Hell's Kitchen Bulgaria 2024", където се класира на второ място и се доказа като един от младите майстори готвачи на България. Шеф Димитров демонстрира своя иновативен стил , който съчетава уважение към традицията с дързост за нови техники, които преобразяват и обогатяват автентичния български вкус. Под ръководството на шеф Димитров, Ресторант Софра се стреми да вдъхновява гостите да преоткриват познати вкусове от детството и да разширят кулинарните си хоризонти.
С усещане за домашен уют
Интериорът на ресторант "Софра" излъчва уют, елегантност и топлина, като съчетава модерен дизайн с характерни фолклорни елементи и български символи. Дървените елементи в дизайна създават усещане за традиционност и съвременна изисканост, а естествените цветове и текстури подчертават топлината и комфорта на обстановката. Големите прозорци пропускат естествена светлина и разкриват гледка към зелените площи и минералните басейни на Kings' Valley Medical & Spa Hotel, като създават усещане за простор, а камината в сърцето на ресторанта допринася за усещането за домашен уют през есенно-зимния период.
Отворената кухня и грил станция създават динамична и интригуваща обстановка, която ангажира сетивата на гостите, представяйки процеса на работа на шеф. Димитров и екипа му.
Ресторант "Софра" и шеф Станислав Димитров посрещат гостите си от понеделник до петък, от 11:30 - 23:00 часа, за да споделят богатството на българската кухня.
За резервации: +359 88 321 5005
Адрес: Казанлъшки минерални бани ул. "Извора" 22, 6138 Казанлък, България
Facebook: Ресторант Софра /sofra.kingsvalleybg/
www.kingsvalleyhotel.bg