Ресторант OXBO в хотел "Хилтън София" – тайната съставка на перфектния брънч
В България брънчването набра много популярност през последните години и въпросът "Къде да отидем на брънч" почти се изравни по популярност с традиционния "Къде ще пием кафе". Днес брънчът преди всичко се възприема като традиционно занимание за събота или неделя - приятно време, прекарано с вкусна храна и задушевни разговори в добра компания.
Историците не са докрай сигурни кога и как точно се е появил терминът брънч. Една от теориите за произхода му е, че е започнал в Англия като обилно ястие по време на лов, което включва разнообразие от яйца, меса, бекон, пресни плодове и сладкиши. Други източници твърдят, че той се появява като отговор на католическата практика да се пости преди църковна служба в неделя, а след това миряните да сядат на обща трапеза в средата на деня.
Макар произходът му да не е напълно ясен и до днес, едно е сигурно - брънчването като вкусна традиция в България навлиза преди десетина година, като един от пионерите му у нас е "Хилтън София". Когато емблематичният хотел въвежда в менюто на ресторанта си брънч изкушения, той не просто представя нови ястия, а открива пред клиентите си един изцяло нов кулинарен свят, в който царуват яйцата "Бенедикт" и ухае на бекон! Днес авторският брънч тук е изведен на следващо ниво, като всяка неделя шеф-готвачът на ресторант OXBO в "Хилтън София" пренаписва правилата на тази вкусна традиция, предлагайки нови и вълнуващи кулинарни преживявания.
OXBO: Твоят нов брънч фетиш
Уютно сгушен между зеленината на Южния парк и известния пешеходен Мост на влюбените, ресторант OXBO изкушава посетителите си с неустоими брънч предложения всяка неделя от 12:30 до 15:30 ч. Концепцията, която ресторантът следва, е all-you-can-eat, т.е. срещу фиксирана цена клиентите имат възможност да се насладят на неограничено количество вкусотии. От солени до сладки, до топли и студени специалитети - има за всеки вкус по много.
Любопитно за ресторанта е, че следва модерната концепция "От фермата до масата". Тази философия означава, че всеки продукт идва директно от внимателно подбрани местни производители. Така OXBO гарантира не само свежест и сезонност, но и пълноценен вкус на всяко ястие от менюто. Всяка хапка е празник за сетивата, който отразява богатството и разнообразието на българската природа.
Тематични брънчове, които вълнуват
Особено интригуващи са тематичните брънчове, които OXBO организира и които са вдъхновени от различни национални и международни празници и тенденции. Великденски брънч, брънч за Цветница, брънч за първия учебен ден, бирен брънч, коледен брънч - всеки повод дава нова възможност на шеф-готвачите в ресторанта да развихрят въображението си!
Коледният брънч в OXBO традиционно е едно от най-дългоочакваните кулинарни събития в "Хилтън София". Този декември поради огромния интерес той ще се проведе на две празнични дати - 25 и 26 декември, за да може всеки да се наслади на магичната атмосфера и богатото меню. От класическите български ястия като баница със сирене до модерни интерпретации на коледни рецепти - в OXBO ще откриете вкусове, които ще ви очароват с аромат на ванилия и ще ви пренесат в детството.
Рай на сладкото
Ще ви посветим и в една сладка тайна: в София едва ли ще откриете място, което да се съревновава с OXBO по разнообразие и изкусителност на десертите. Всяка неделя на брънча тук ви очаква истинска феерия от сладки изкушения, които ще надхвърлят и най-смелите ви очаквания. Независимо дали предпочитате лек и освежаващ десерт или наситеношоколадов, в OXBO го има, и то по много. Защото животът е твърде кратък, за да се откажеш от сладкото!