Платена публикация

Хрупкава външност с пухкава вътрешност

Съдържание за Paesano Gourmet Pizza 01 ноември 2023, 10:29

Израза "Има хора и хора" съвсем спокойно можем да преведем и като "Има пица и пица" и ако преди известен брой години в България имаше само от първия вид (с дебело тесто и съмнителни продукти), то към днешна дата столицата ни разполага с гурме пицария в лицето на Paesano Gourmet Pizza, чиято жълто-черна атмосфера придава стилен и свеж облик на съдържанието в чиниите им. Местата не са никак малко - 150, като голяма част от тях са обособени в зимна градина.

Понятието "гурме пица" действително съществува, набирайки значителна популярност в Америка и Западна Европа. Тестото й се прави винаги на ръка и на място, а продуктите й са най-висококачествени. В случая на Paesano Gourmet Pizza това са доматите Сан Марцано, използвани за соса, българският трюфел и биволската моцарела, която се прави в страната ни, но от италианци и по стара семейна рецепта. Решението за брашното е особено любопитно - тук се ползва съчетание от соево, оризово и био пшенично брашно тип 00, което означава по-малко калории и намалено съдържание на глутен с 50%.

Към момента пица предложенията са 12, част от тях са класически и добре познатите ни, тук-таме с добре премислена промяна или добавка, а останалите са изцяло авторски рецепти. Вече е факт новото им есенно меню: сред актуалните предложения са Н'дуя (с италианска наденица от Калабрия, вентричина, крем артишок, крем пармезан), Трис Помодори (очаквано, с 3 вида домати) и Блек Ангъс и Аспержи с моцарела, страчатела и крем и връхчета от аспержи и шафран.

Сред главните предимства на мястото е възможността за pizza sampling - докато се чудите коя точно да опитате, може да дегустирате три от бестселърите - Кралица Маргарита с биволска моцарела, Дявола с пикантна вентричина, Саламе Гранде с телешко, вентричина, поркета и страчатела. Главният им автор е Веселин Никовски, хлебар и шеф-пицар с дългогодишен опит в Италия.

И все пак не всичко е пица. Менюто включва и паста, салати, кюфтенца и антипасти - микс маслини и гурме дъски от салами или сирена. Списъкът с напитки е кратък, но включва всичко нужно: има избор от няколко италиански коктейла, подбрани вина и традиционната грапа. Друго ново от есента е, че има специални ястия, които ще бъдат предлагани само за определено време, и за тях ще може да разберем от социалните канали на Paesano Gourmet Pizza.

Истинският гурме завършек в менюто е подобаващ - десертът е отлично класическо тирамису.

Paesano Gourmet Pizza е в София, бул. "Арсеналски" 81
Instagram
Facebook

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK