Неизвестните истории на известните ястия: супа Фъ
Обиколила целия свят, тя е от Виетнам и отразява богатата история на родината си
ОТ БРОЯ: Автентична Азия в една хапка
Momo Fusion Dumplings е най-новото заведение, което предлага автентична азиатска и фюжън храна.
Момо, джиаодзъ, кингали, манду, пелмени, гьози - това са само част от имената на вкусотийките, които можете да намерите тук.
Момотата и гьозите са тестени изделия с разнообразни плънки от месо, зеленчуци и подправки, които се готвят на пара и се сервират с различни сосове. Тайната на сочните хапки е в приготвянето им на пара - така те произвеждат бульон с интензивен вкус, който остава запечатан в тестото.
Любопитен факт е, че момо е важно ястие за тибетците, както в ежедневната кухня, така и за тържества и публични събития. Варианти на ястието се развиват по-късно в Непал, след което то става популярно и сред азиатците.
А хапването в Момо ресторант е истинско приключение и наслада за всички сетива. Храната се сервира в бамбукови кошнички и наподобява суши културата - разнообразие от хапки с различен вкус - абсолютен инстаграмърски тренд.
В софийското меню момотата и гьозите се предлагат в различни варианти. Бестселъри са вкусове като пиле с индийско къри, свинско с опушен барбекю сос и харгао с цяла скарида.
Очаквайте скоро и втория обект на Momo Fusion Dumplings в сърцето на София - площад Гарибалди.
Къде: бул. "Александър Стамболийски" 101а, София
телефон за връзка: +359 886 999 944
www.momofd.com
Неизвестните истории на известните ястия: супа Фъ
Обиколила целия свят, тя е от Виетнам и отразява богатата история на родината си
Нови, вкусни, любими през 2022 г.
12 месеца, описани в храната и питиетата, без които можем. Но не искаме.
От редактора: Еднорози по села, хижи и под елхата
Празничният "Бакхус" излиза на 22.12. - отново в тандем с "Капитал"
"Отвъд отъпканите пътеки" идва на 22.12, търсете го заедно с Капитал из цялата страна
Неизвестните истории на известните ястия: рамен
Историческа разходка из супите на Азия - част I
ОТ БРОЯ: Забраненият лилав град
Прищевките на презадоволената династия в старата виетнамска столица Хюе създават главозамайващо кулинарно наследство
ОТ БРОЯ: Храната на изгряващото слънце
История за страната, където след всяка хапка пируват очите, носът и небцето наравно със стомаха
Умами с канабис: да следваме ли примера на Тайланд
Може ли и трябва ли България да се поучи от първата азиатска страна за готвенето с марихуана
Ново място | Osteria Luce
110 хил. евро за килограм аромат
Средствата, събрани от продажбата на най-ценните трюфели, традиционно се даряват за благотворителни каузи, затвърждавайки благородната мисия на събитието.
Какво се случи в Сан Себастиан - градът, който формира вкусовете на света
Най-важното от тазгодишното издание на Gastronomika: тенденциите за следващите години са традиция, техника и устойчива кухня
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Острието на промяната
Как шеф Владислав Пенов от ресторант "Космос" спечели отличие от The Best Chef Awards 2025
От дисквалификацията до победата: Герман Гочев завоюва титла за България в Атина
Барманът е на първо място в състезанието Metaxa Twelve 2025