Платена публикация

ОТ БРОЯ: Автентична Азия в една хапка

Съдържание от Momo Fusion Dumplings 03 януари 2023, 11:44

Momo Fusion Dumplings е най-новото заведение, което предлага автентична азиатска и фюжън храна.

Момо, джиаодзъ, кингали, манду, пелмени, гьози - това са само част от имената на вкусотийките, които можете да намерите тук.

Момотата и гьозите са тестени изделия с разнообразни плънки от месо, зеленчуци и подправки, които се готвят на пара и се сервират с различни сосове. Тайната на сочните хапки е в приготвянето им на пара - така те произвеждат бульон с интензивен вкус, който остава запечатан в тестото.

Любопитен факт е, че момо е важно ястие за тибетците, както в ежедневната кухня, така и за тържества и публични събития. Варианти на ястието се развиват по-късно в Непал, след което то става популярно и сред азиатците.

А хапването в Момо ресторант е истинско приключение и наслада за всички сетива. Храната се сервира в бамбукови кошнички и наподобява суши културата - разнообразие от хапки с различен вкус - абсолютен инстаграмърски тренд.

В софийското меню момотата и гьозите се предлагат в различни варианти. Бестселъри са вкусове като пиле с индийско къри, свинско с опушен барбекю сос и харгао с цяла скарида.

Очаквайте скоро и втория обект на Momo Fusion Dumplings в сърцето на София - площад Гарибалди.

Къде: бул. "Александър Стамболийски" 101а, София
телефон за връзка: +359 886 999 944
www.momofd.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK