Манол Лазаров е WORLD CLASS барман на годината за България 2022
Научете как протече българският финал на световното състезание за миксолози
PARAGON: ново поколение ботанически кордиали, създадени специално за най-добрите бармани
Четири континента, стотици неизвестни видове растения и Алекс Кратена, международно известен барман и съосновател на P(OUR): така започва едно приключение в света на коктейлите. "PARAGON е ново поколение кордиал от редки и смели нови вкусове в репертоара на всеки барман. Вълнуващо е да видим как ще ги използват в коктейлите си.", казва Алекс Кратена, който участва в експедицията.
И понеже когато пием коктейли, рядко се интересуваме да попитаме какви са всичките съставки вътре: кордиалът е сладък дестилат или, условно казано, ликьор. Добрите барове го ползват за някои от творенията си, а по-добрите барове освен че купуват само най-качествените кордиали, понякога си правят и собствени такива.
| Pepper, spice, and everything nice |
Резултатът е The Pepper Collection и има три варианта: White Penja Pepper от Камерун, Ru Berry от Етиопия и Timur Berry от Непал, всеки в бутилка от 485 мл.

Предпремиерата за българската бар сцена вече е факт и наши бармани се запознаха с концептуалните кордиали по време на ексклузивен майсторски клас, в който най-добрите миксолози у нас демонстрираха качествата на продуктите в няколко класически коктейла. Освен че изтъкнаха оригиналния характер на бранда, миксолозите разказаха и историята на всеки един от трите продукта, а посетителите имаха възможността да помиришат пиперите и да дегустират кордиалите самостоятелно, а после и в коктейл.

Някои от коктейлите, които може да поръчате в по-добрите заведения в България и които са приготвени с PARAGON, са вариации на гимлет, джин и тоник, хайбол, олд фешънд и напитки с ниско съдържание на алкохол.
| Защо пипер? |

Манол Лазаров е WORLD CLASS барман на годината за България 2022
Научете как протече българският финал на световното състезание за миксолози
"Просто ВКУСНО" – поредица от срещи с чудния свят на уиски Glenmorangie
След години търсене на най-фините нотки при дестилация и следване на максимата, че "животът трябва да е просто вкусен", Glenmorangie събира експертите с най-сръчните ръце и най-изтънченото небце – Алекс Иванчев и Алекс Петков, за да създадат най-неустоимите десертни коктейли и най-вкусните коктейлни десерти. Резултат от това сътрудничество е поредицата от видеа "Просто ВКУСНО", които ви запознават с богатата палитра на Glenmorangie.
World Class 2022 избира най-добрия барман на годината
Престижното световно състезание за бармани отново търси най-добрите професионалисти в бранша
Тенденции в бар индустрията през 2022
Индустрията отгръща нова страница с опреснен подход към преживяванията
ОТ БРОЯ: Twinkle, twinkle, little bar
Откритията, заради които предстои пренаписавне на учебниците по миксология, и среща с Холивуд отблизо на Athens Bar Show
Танос, супербарманът
Разговаряме с основателя на бар #14 в света Baba au Rum в Атина
Чаените чудеса на Маш Митака
На какво с най-голямо удоволствие би се отдал потъналият в нищоправене в Пловдив човек? На пиене на коктейли, разбира се!
Снежната страна на Кейичи Ияма
На 95 г. той беше най-възрастният японски барман, а неговият коктейл Yukiguni е наследството му
CHANDON Garden Spritz: апетитно и въодушевяващо шприц изживяване през лятото
Първата глътка на лятото е ароматна и пенлива, и идва след 4 години разработка от най-голямото винено имение в света
Новите дрехи на бара
Наздраве за второто издание на феста за натурално вино!
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От гроздето до божеството – виното като ритуал и храна като метаморфоза
Whisky Show Bulgaria 2025 отново събира изключителни и редки представители на уискито
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
Спортът и храната: ритуали на споделеност